Wordless #10 - Happy Birthday Nenek Ecah

Assalamualaikum.


Semalam merupakan ulang tahun kelahiran mak tercinta Aishah Bt Rahmat aka Nenek Ecah. Order Mango Cheese Cake dari Gerobokkek Pejal untuk celebrate dengan adik beradik malam tadi. Tengahari sebelum tu bawa mak makan di Shahrin Low sebab dia suka buncis goreng telur masin di sana. 


Makan bawah ramai-ramai memang dah jadi habit kami. Padahal meja makan punyalah sebesar-besar alam dekat dapur tu. Dan sesi "kutuk mengutuk" sesama kami adik beradik pun bermula sampai pecah perut. 

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

34 comments:

Nour Adieb said...

Best kan bila berkumpul ramai-ramai 😄

Jun Zie said...

ju pun suka ddk lantai makan rmai2 dgn kluarga mcm ni.. mcm zaman dlu2 gitu. meja makan tu mcm phiasan je jadi nya HAHA =D

Mrs. A said...

Happy birthday! buat emak AS semoga sihat selalu.

Rewang bersama adik-beradik memang saat yang paling indah.

PeRdU cINta said...

Selamat ulangtahun kelahiran Nek Ecah...moga sentiasa berbahagia di samping keluarga ya...sihat selalu...dan dilimpahi kasih sayang Allah SWT.

anzra rizal said...

seronok makan beramai-ramai makin berselera makan..lepas tu makan dekat lantai beralaskan tikar...biasa balik kampung je dapat merasa macam nie

C i k R e n e x said...

Happy bday mak ana. Smga diberikan kesihatan yg baik.

Sbnrnya lagi best bersila atas lantai dr duk atas meja kan. Hee

Shahida Dzulkafli said...

Makan bersila tu lagi nikmat kan Ana.. tambah kalau dah berkumpul ramai-ramai..

Shikin Razali said...

Selamat hari lahir untuk mak kak Ana.. Semoga mak akak dikurniakan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki.. Semoga mak dan akak sekeluarga dirahmati, dilindungi dan diberkati oleh Allah.. Bestnya dapat berkumpul ramai-ramai..

Ana Suhana said...

best sgt. kecoh rumah di buatnya 😘😘

Ana Suhana said...

seronok sgt. kami kalau ada celebration je mesti celebrate macam ni. 😘😘

Ana Suhana said...

terima kasih Mrs A atas ucapannya.

betul tu. kalau dah berborak tak reti nak berhenti. 😘😘

Ana Suhana said...

amin amin ya rabbala'lamin.

terima kasih PC atas doanya. 😘😘

Ana Suhana said...

rumah mak tu kira kampung kak ana juga lah walaupun kampung sebelah je. hari2 dok menempel dekat sana. hehe.😘😘

Ana Suhana said...

terima kasih Reen atas doanya. 😘😘

betul tu. old school sgt rasanya kan.

Ana Suhana said...

betul tu. borak punya borak sampai makanan habis dalam pinggan dan bertambah2 pun tak sedar.😘😘

Ana Suhana said...

Amin amin ya yarabbala'lamin. Terima kasih Shikin atas doa tu.

Memang selalu berkumpul pun seba adik2 ana semua duduk dengan mak lagi. ana pula duduk kampung sebelah je. hari2 menempel dekat rumah mak. 😘😘

Hafiza AizZawa said...

hihi.. nampak sporting sume..

Ana Suhana said...

pantang nampak kamera yang sebenarnya dear. =P

Fairuz Aqilah said...

Haisy kak ana. Orang dah la suka cheesecake. Diletaknya pulak sebiji mango cheesecake jamu mata kite ni aduhaiii... Buncis telur masin shahrin low memang sedap gilaaaaa! Yummss, lama betul tak makan dah. Bila entah nak pergi lagi. Hehe..

Fairuz Aqilah said...

Eh, jap! Dia sebenarnya kacang buncis ke asparagus ya? Dari mula-mula makan dulu confused haha..

Amanda Suria said...

Gathering family macam ni yang SA rindukan sangat...tp adik beradik semua dah berumahtangga dan ada keluarga sendiri...bila ada occasion yang special jer baru semua berkumpul...Happy Birthday Nenek Ecah...semoga panjang umur, diberi kesihatan dan dilimpahkan kebahagiaan berpanjangan...

Miza Talib said...

Happy bestday buat mak Ana,

Ana Suhana said...

Kak ana dr tak suka mango cheese cake tu boleh jatuh chenta. Kalau FA dekat confirm kak ana bagi sikit kat awak. 😍

Buncis goreng telur masin sebenarnya. Sedap sangat kan. Makam dengan nasi putih macam tu je pun dah sedap. 😋

Ana Suhana said...

Terima kasih aka atas doa2 tu. ❤

Ni sebab ada yg tak kawen dan tinggal dengan parents tu yg senang berkumpul. Nanti dah kawen masing2 jadi mcm akak jugalah. Susah nak berkumpul dah. 😊

Ana Suhana said...

Terima kasih Miza 😍

Nour Adieb said...

Tu lah, meriah jadinya 😄

Seorang Syed said...

Kakkkkkk sedapnya cheese cake! memang seronok la kalau adik beradik ramai duk berkumpul macamni. macam2 topik keluar lepastu hehe.

Ana Suhana said...

Sedap sangat Syed. Kalah Kulacakes tu. Hehehe.

Seronok sgt2. Walau tak ramai tp riuh macam satu stadium. Selamat lah rumah jiran semua ada jarak selamat. Kalau tak ada yg call polis sebab menggangu ketenteraman awam. Haha 😅😅

Lea Azleeya said...

Bestnye ada nenek lagi.. kite dah tak de nenek dah..

Husniey Husain said...

Sedapnyaa Mango Cheesecake 😍

Terliur pulak tengok sebiji gitu. Hehehe

Kena gi cari ni. Fav cake husni lame dah pulak tak merasa cheesecake 😀😄

Lina Shaza said...

wah meriahnya

Ana Suhana said...

mak ana tu lea. nenek tu nenek kepada syafi. hehe

Ana Suhana said...

sedap husniey. tak perlu ke kuantan dah skrg ni. hehe

Ana Suhana said...

lebih dari meriah. macam dekat stadium dah riuh dia. hehe

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤