Wordless #10 - Happy Birthday Nenek Ecah - Ana Suhana

Apr 19, 2017

Wordless #10 - Happy Birthday Nenek Ecah

Assalamualaikum.


Semalam merupakan ulang tahun kelahiran mak tercinta Aishah Bt Rahmat aka Nenek Ecah. Order Mango Cheese Cake dari Gerobokkek Pejal untuk celebrate dengan adik beradik malam tadi. Tengahari sebelum tu bawa mak makan di Shahrin Low sebab dia suka buncis goreng telur masin di sana. 


Makan bawah ramai-ramai memang dah jadi habit kami. Padahal meja makan punyalah sebesar-besar alam dekat dapur tu. Dan sesi "kutuk mengutuk" sesama kami adik beradik pun bermula sampai pecah perut. 

34 comments:

  1. Best kan bila berkumpul ramai-ramai 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sgt. kecoh rumah di buatnya 😘😘

      Delete
  2. ju pun suka ddk lantai makan rmai2 dgn kluarga mcm ni.. mcm zaman dlu2 gitu. meja makan tu mcm phiasan je jadi nya HAHA =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sgt. kami kalau ada celebration je mesti celebrate macam ni. 😘😘

      Delete
  3. Happy birthday! buat emak AS semoga sihat selalu.

    Rewang bersama adik-beradik memang saat yang paling indah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Mrs A atas ucapannya.

      betul tu. kalau dah berborak tak reti nak berhenti. 😘😘

      Delete
  4. Selamat ulangtahun kelahiran Nek Ecah...moga sentiasa berbahagia di samping keluarga ya...sihat selalu...dan dilimpahi kasih sayang Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin ya rabbala'lamin.

      terima kasih PC atas doanya. 😘😘

      Delete
  5. seronok makan beramai-ramai makin berselera makan..lepas tu makan dekat lantai beralaskan tikar...biasa balik kampung je dapat merasa macam nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah mak tu kira kampung kak ana juga lah walaupun kampung sebelah je. hari2 dok menempel dekat sana. hehe.😘😘

      Delete
  6. Happy bday mak ana. Smga diberikan kesihatan yg baik.

    Sbnrnya lagi best bersila atas lantai dr duk atas meja kan. Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Reen atas doanya. 😘😘

      betul tu. old school sgt rasanya kan.

      Delete
  7. Makan bersila tu lagi nikmat kan Ana.. tambah kalau dah berkumpul ramai-ramai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. borak punya borak sampai makanan habis dalam pinggan dan bertambah2 pun tak sedar.😘😘

      Delete
  8. Selamat hari lahir untuk mak kak Ana.. Semoga mak akak dikurniakan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki.. Semoga mak dan akak sekeluarga dirahmati, dilindungi dan diberkati oleh Allah.. Bestnya dapat berkumpul ramai-ramai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin amin ya yarabbala'lamin. Terima kasih Shikin atas doa tu.

      Memang selalu berkumpul pun seba adik2 ana semua duduk dengan mak lagi. ana pula duduk kampung sebelah je. hari2 menempel dekat rumah mak. 😘😘

      Delete
  9. Replies
    1. pantang nampak kamera yang sebenarnya dear. =P

      Delete
  10. Haisy kak ana. Orang dah la suka cheesecake. Diletaknya pulak sebiji mango cheesecake jamu mata kite ni aduhaiii... Buncis telur masin shahrin low memang sedap gilaaaaa! Yummss, lama betul tak makan dah. Bila entah nak pergi lagi. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, jap! Dia sebenarnya kacang buncis ke asparagus ya? Dari mula-mula makan dulu confused haha..

      Delete
    2. Kak ana dr tak suka mango cheese cake tu boleh jatuh chenta. Kalau FA dekat confirm kak ana bagi sikit kat awak. 😍

      Buncis goreng telur masin sebenarnya. Sedap sangat kan. Makam dengan nasi putih macam tu je pun dah sedap. 😋

      Delete
  11. Gathering family macam ni yang SA rindukan sangat...tp adik beradik semua dah berumahtangga dan ada keluarga sendiri...bila ada occasion yang special jer baru semua berkumpul...Happy Birthday Nenek Ecah...semoga panjang umur, diberi kesihatan dan dilimpahkan kebahagiaan berpanjangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih aka atas doa2 tu. ❤

      Ni sebab ada yg tak kawen dan tinggal dengan parents tu yg senang berkumpul. Nanti dah kawen masing2 jadi mcm akak jugalah. Susah nak berkumpul dah. 😊

      Delete
  12. Kakkkkkk sedapnya cheese cake! memang seronok la kalau adik beradik ramai duk berkumpul macamni. macam2 topik keluar lepastu hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap sangat Syed. Kalah Kulacakes tu. Hehehe.

      Seronok sgt2. Walau tak ramai tp riuh macam satu stadium. Selamat lah rumah jiran semua ada jarak selamat. Kalau tak ada yg call polis sebab menggangu ketenteraman awam. Haha 😅😅

      Delete
  13. Bestnye ada nenek lagi.. kite dah tak de nenek dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ana tu lea. nenek tu nenek kepada syafi. hehe

      Delete
  14. Sedapnyaa Mango Cheesecake 😍

    Terliur pulak tengok sebiji gitu. Hehehe

    Kena gi cari ni. Fav cake husni lame dah pulak tak merasa cheesecake 😀😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap husniey. tak perlu ke kuantan dah skrg ni. hehe

      Delete
  15. Replies
    1. lebih dari meriah. macam dekat stadium dah riuh dia. hehe

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤