Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya - Blog by Ana Suhana

Apr 11, 2017

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya



Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya 

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya | Assalamualaikum. Bagi warga KL dan Selangor yang tak tahu nak bawa keluarga ke mana untuk aktiviti hujung minggu. ana cadangkan korang ke Putrajaya. Banyak tempat dan aktiviti menarik boleh di lakukan di sana dan salah satunya ialah aktivit naik cruise di Tasik Putrajaya.
Sumber : SINI

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya

Sebanyak 19 check point yang menarik akan di lalui sepanjang naik cruise ni. Dan di antara tarikan yang ada ialah Masjid Putra, Masjid Besi. Jambatan Seri Warisan dan Marina Putrajaya.
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya 

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya 

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya 
Part yang paling Ana suka masa naik cruise ni ialah bila kita boleh keluar ke depan atau atas bot untuk menikmati pemandangan di sepanjang Tasik Putrajaya ni. Seronok sangat. Terasa macam naik kapal pelayaran lah pulak. Hehe.
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya 
Perjalanan untuk pusing satu tasik memakan masa sekitar 40 minit. Pada awal cruise tu nanti akan ada penerangan dari staff cruise berkenaan dengan sejarah setiap check point yang di lalui. Sambil berseronok sambil tambah info gitu.
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya
Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya 
Harga pula untuk seorang dewasa ialah RM30 manakala untuk kanak-kanak dan pelajar ialah RM20 seorang. Kalau datang dengan keluarga yang ada anak ramai, lebih baik amik pakej keluarga yang di tawarkan sebab boleh jimat banyak.
Sumber : Google
Ana dah berseronok naik cruise ni. Harga pun berpatutan. Korang jangan lupa naik cruise ni nanti juga tau. Boleh lah bawa satu keluarga beriadah di Putrajaya. Dah puas cruise boleh ke Alamanda pula untuk makan dan cuci mata. Hehe.


33 comments:

  1. Menarik ni. Last pegi putrajaya masa trip darjah 6 dulu. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama sungguh tak pergi putrajaya tu Mai. Boleh lah nanti lepas convo singgah ke sini kejap. Celebrate convo atas cruise 😍

      Delete
  2. Dah lama tak pegi Putrajaya πŸ˜‚ Last x silap tahun 2012. InsyaAllah ada rezeki nak pi lagi nak naik cruise 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi jgn tak pergi. Boleh baik belon tu sekali. Kak ana tak sempat nak naik hari tu. 😊

      Delete
  3. cantik la gambar sis...
    takut la pulak nak naik cruise..cruise pulak senget sebab Ari terlebih muatan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kelakar lah komen ari ni. Don't worry, InsyaAllah tak kan senget punya. Nanti plan lah naik cruise di Putrajaya 😘

      Delete
  4. Tak pernah lagi naik cruise kat Putrajaya. Menarik jugak ni....bolehlah nanti isi masa terluang hujung minggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best lah juga sis. Kalau duduk area KL -Sel patut cuba naik cruise ni. Sesuai utk aktiviti sekeluarga pada hujung minggu 😘

      Delete
  5. Tak pernah lagi naik cruise dekat sini. Dah lama tak pergi Putrajaya πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah cuba lepas ni cik Epal. dekat je tu. 😊😊

      Delete
  6. Nice sharing.. akak pun tak pernah cuba cruise ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah cuba lepas ni kak. dekat je tu. seronok juga 😊😊

      Delete
  7. Replies
    1. nanti kalau dtg KL boleh lah singgah Putrajaya. try naik cruise keliling tasik putrajaya pula.😊

      Delete
  8. Replies
    1. Best sangat. Nanti kalau turun KL boleh lah singgah sini. 😘

      Delete
  9. Bestnya ana. Belanjaa please. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah ada rezeki nanti Ana belanja Reen ye. Sama2 naik cruise. 😘

      Delete
  10. Tak pernah naik cruise nie walaupun dah gi Putrajaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni boleh lah cuba Sha. Mesti Amani dan Imani suka. Amik pakej keluarga tu. Jimat lagi 😘

      Delete
  11. best la.. boleh jugak bw famili fiza cuba naik cruise nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best juga. cuba lah fiza bawa family ke sini. jalan2 di Putrajaya 😘

      Delete
  12. bestnya,Last naik time datim dulu... hehhe. nnti nak bawak anak2 pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena bawa anak2 pula Miz. Mesti dorang happy dapat naik bot 😘😘

      Delete
  13. aida pernah naik cruise ni.
    best.
    bwk anak-anak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan. rasa macam titanic pula bila duduk atas bot ni. hehe.

      Delete
  14. Dulu plan nak naik, tapi tak jadi pulak last minit.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time boleh lah plan semula ke sini Lea. anak2 mesti suka dapat naik bot.

      Delete
  15. baru tahu ada cruise ni kat putrajaya. Kunonya saya XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tau ni nanti boleh lah plan ke sana. guna student card boleh dapat murah. hehe

      Delete
  16. bestnya ana naik cruise ni.. sekali sekala bwk anak-anak naik cruise mesti diorg excited kan...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kalau Dilah ke KL singgah lah sini. Mesti anak2 suka dan teruja dpt naik cruise. :)

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤