Jumpa Rakan Blogger buat Pertama Kalinya

Assalamualaikum.

Masa berpeluang untuk attend food review di Restoran Bangi Golf Resort baru-baru, sis berkesempatan untuk bertemu dengan 3 rakan blogger yang sis kenal melalui blog BCSB ni. 


Kak Sue dan Kak Anil Wanina. Korang kenal kan. Yang tengah tu sis baru kenal masa di sana empunya blog Atiehilmi.com. Excited giler dapat jumpa mereka. Masa sampai di sana, dari jauh lagi sis dah melambai dekat Kak Sue dan Kak Nil. Padahal mereka cam tak cam sis pun. Bila dah datang dekat dan introduce siapa sis baru mereka kenal. Hehehe. 

Kredit : Miza Talib
Ni lagi sorang yang sis excited dapat jumpa, Miza Talib. Dari jauh sis dah nampak dia. Muka memang sis cam habis tapi nama ingat-ingat lupa. Dengan muka tak malu sis approach dia dan cakap nama awak I*** kan. Sekali dia kata bukan. Haha. Malu giler wei. Lepas tu baru dia kata nama dia Miza. Selamat bila sis introduce nama sis dia cam sis yang mana satu. Kalau tak berganda malu wei. Ada yang menyorok bawah meja nanti. Hahahaha. 

Ada lagi sorang sis yang familiar sangat-sangat masa di sana tapi tak berkesempatan nak tegur dan bergambar sebab masa tak mengizinkan. Masa sis tercari-cari dia lepas makan tu, mungkin dia dah balik. Orang yang sis maksudkan ialah kakak cantek manis Suria Amanda. Rugi pula rasanya tak dapat tegur face to face.

Itulah pengalaman sis bertemu rakan-rakan dari alam blog. Sebenarnya banyak lagi rakan-rakan yang teringin sangat sis nak jumpa termasuklah korang yang tengah baca ni. InsyaAllah akan datang kalau ada rezeki boleh lah kita berjumpa ye. 


Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

68 comments:

Kak Sue said...

Seronok jumpa Ana.. terima kasih tau sudi tegur Kak Sue, lain kali kita jumpa lagi next event 😘😘😘

Seorang Syed said...

hehehe bestnya dapat jumpa rakan-rakan blogger in real life! :)
Malunya kak bila salah nama tu, kalau saya dah menyorok bawah meja dah hahaha gurau2.

Ana Suhana said...

Takpe janji confident tu yg penting. Muka cam dah tapi nama tu ingat2 lupa. Dengan beraninya kak ana pergi tegur tau. Betul atau tak belakang cerita. Huhu 😊😊

Ana Suhana said...

InsyaAllah kak kalau ada rezeki jumpa lagi ye. Happy dpt jumpa akak semua. Sporting sgt 😘😘😘

Husniey Husain said...

Wahh bestnyaaa 😍😍

Ana Fatihah said...

Bestnyaaa. Saya pun teringin nak jumpa rakan2 blogger. Walaupun dekat blog saya segan nak letak gambar, tapi dekat alam realiti teruja nak jumpa. Hihihi

Amanda Suria said...

Hahaha...next time kalau dh nampak sila tegur cepat2 eh..akak ni mmg rabun..mmg x perasan..pi SBB2017 x? Kalau pi bleh jumpa kat sana..akak dh daftar utk sebelah siang..

PeRdU cINta said...

Bestnya.....mesti lebih berganda-ganda seronoknya...sllu cuma sembang di blog...bila jumpa terus...subhanAllah nikmat tu Sis...

Ana Suhana said...

best sgt husniey. jumpa face to face lain feel dia. hehe. insyaAllah nanti sis ke KT boleh lah lepak sama. byk boleh borak 😊😊

Ana Suhana said...

insyaAllah ana. ada rezeki dan jodoh boleh hang out dekat luar sama2. jumpa dekat Setapak Central ke kan. 😊

Ana Suhana said...

mesti tegur punya next time. hehe. tak pasti lagi kak. kena tgk availability org yg boleh jaga syafi. hehe 😊😊

Ana Suhana said...

betul tu PC. Mula2 malu lah juga tapi mereka ni semua supporting and friendly. hilang rasa kekok tu semua 😊

luqman zakaria said...

Bestnya..Pernah jumpa kak sue jer..dengan AS belum lg..hehe

NHY ZIERA said...

Seronok bila jumpa rakan bloggers dan tambah seronok lagi bila rakan bloggers lain kenal kita. rasa dihargai and excited tak tentu arah dalam hati tu. haha. ni la salah satu kebaikan blogger, boleh tambah ramai kenalan baru :)

Noor Maizan said...

Syoknyaaa dapat buat aktiviti yg melibatkan blogger2, bilalah Mai nk dapat peluang.

Irda Garmin said...

insyaALLAH ONE DAY kita jumpa ya ana..dengan izin ALLAH..amin

Flavnesz said...

Baca entry akak ni, macam jeles pun ada.. Huargh rindunya zaman jumpa geng blogger dulu..Q_Q
P/s: Akak dekat area kl je kan..? Buat gathering berdua jom..? XD

Ana Suhana said...

InsyaAllah kalau ada rezeki pasti bertemu 😊

Ana Suhana said...

Kan dear. Berbunga2 hati dpt bersua face to face. Gagap kejap je lepas tu ok je 😘😘

Ana Suhana said...

InsyaAllah Mai. Ada rezeki dan jodoh pasti bertemu. 😍😍

Ana Suhana said...

InsyaAllah semoga dipertemukan satu hari nanti. 😘

Sebenarnya kan masa ana tegur miza tu ana sebut nama Irda 😊😊

Ana Suhana said...

Best sgt Anis. Lagi2 first time experience buat kak ana ni. 😘😘

Jom Anis. Lepak SPM 😍

Warisan Petani said...

Tentu seronok dapat bertemu rakan2 blogger

Adam said...

Insya allah, lepas raya kita jumpa lagi di tempat yang sama.

Adam said...

Insyaallah

Adam said...

Flv, No pblm. Who kniws.

Adam said...

tentu seronok.

Adam said...

Jom mai.

Adam said...

Kalau saya terjumpa kesemua blogger yg kat gambar tu termasuk yg komen, saya akan tegur sebab dah kenal.

Mrs Fuzy sweetsourleyra said...

wahh untung Ana dapat jumpa blogger2 yg hebat tu...

Anis Khalilah said...

Waa seronoknya dapat jumpa blogger blogger yang best ^^

Ana Suhana said...

Seronok wak. Byk boleh belajar dan bertanya secara depan2.

Ana Suhana said...

Sila lah tegur En Adam. Kami semua ramah tamah. Hehe

Ana Suhana said...

Alhamdulillah rezeki tu kak. Nak jumpa akak juga 😘

Ana Suhana said...

Seronok sgt anis 😊

Shahida Dzulkafli said...

Seronoknya Ana.. Sha tak berpeluang lagi jumpa rakan blogger..

aswaleyla said...

waa seronoknya jmpe rakan blogger. kita tak pernah lagi

Raihanah Ahmad said...

best kan jumpa rakan blogger, selalu jumpa kat alam maya je

Uyul Rosli said...

SESI TERJAH BLOG RAKAN BLOGGER.

seronokk kan dapat jumpa rakan blogger. haihh bila boleh jumpa kak ana.

Jom ke Blog Uyul Rosli >>> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Ana Suhana said...

insyaAllah akan dtg kalau ada rezeki dpt lah jumpa. 😘

Ana Suhana said...

alhamdulillah ada rezeki jumpa mereka. InsyaAllah satu hari nanti kalau ada rezeki dapatlah jumpa blogge2 ni semua 😘😘

Ana Suhana said...

betul tu. seronok rasa. mereka semua sporting dan friendly. tak rasa gugup langsung walaupun baru pertama kali jumpa. 😘

Ana Suhana said...

tu lah uyul. uyul ke SBB nanti kan. kak ana tak sure lagi. kalau tak boleh jumpa 😘

I am LZ said...

Seronok kann bila dapat gather sama-sama..
Tengok rupa Ana pun dapat agak jawapannya, ceria semacam.. ;-)
Tentu macam tak percaya dari dunia maya ke reality, masing-masing dapat bertentang mata..

Bila lah saya dapat jumpa rakan bloggers?

Ana Suhana said...

Seronok sgt. boleh share mcm2 tp tu lah masa suntuk.

insyaAllah LZ. nanti ada rezeki boleh kita gather sama2. teringin nak jumpa LZ juga 😘😘😘

hainom OKje said...

Yelah kan ....bila dah selalu menyembang dalam alam maya ni memang boleh camlah. Cuma kalau yg tak buh gambar tu susah sikit le kita nak buat pengecaman hihi....
Baguslah awak ni Ana, peramah orangnya.

Ana Suhana said...

sy senang cam muka org kak. cuma nama tu biasalah bila tak pernah jumpa depan2 tu yg jadi sebut salah nama. hehe. hidup kena ramah tamah, baru bahagia hidup kan kak. kita bukan nk hidup sengsorang dalam dunia ni. 😘😘

Shikin Razali said...

Bestnya dapat jumpa rakan-rakan blogger yang hanya kenal di alam maya.. :)

Adam said...

tuan seorang syed,

Saya pun kerap lupa nama. Kadang2 terasa malu, seolah olah kita buat dia tak penting.

Bila kawan ramai then lama tak jumpa. Itu yg berlaku.

Ana Suhana said...

Biasa lah tu En Adam. Bila dah lama tak jumpa atau berjumpa secara tak sengaja buat kali pertama memang chances untuk silap nama tu tinggi. Yg penting minta maaf atas kesilapan tu kan

Adam said...

Kawan2 kat sini semua, Kalau jumpa saya kat mana2, tegur lah. Nanti saya tegur balik.

Ana Suhana said...

InsyaAllah pasti tegur. Kami semua tak sombong 😊

adianiez AIDA said...

untung nyer dpt invitation gi ni.
makan-makan yg best.
and untung dpt bersua muka dgn kawan2 blogger.
byk event di kl. best.
utk aida luar kl, sgt la rugi skit. tak byk event yg ada utk berjimba-jimba dgn blogger.

Jasmi Bakri said...

Beruntungnya kak ana dapat jumpa kawan2 blogger. Mesti banyak sharing kan..

Nour Adieb said...

Kalau sy, ingat nama tapi x cam muka. Kalau cam muka, x ingat nama 😂 Bestnya dapat berjumpa bertentang mata dengan blogger lain 😄

Auni Liyana said...

seronoknya dpt jumpa rakan2 blogger

Auni Liyana said...

tp memang btul kalau dpt bertentang mata dgn rakan2 blogger yg lain. dpt sharing sesuatu yang baik

Ana Suhana said...

best sgt2 shikin. mudah-mudahan ada rezeki kita berjumpa ye.

Ana Suhana said...

ni first tima ana dpt pergi aida. kalau tak, tak merasa pun. hehe.

insyaAlalh ada rezeki aida tak ke mana kan.

Ana Suhana said...

alhamdulillah Jasmi ada rezeki akk ana. InsyaAllah ada rezeki boleh ketemu sama Jasmi juga.

Ana Suhana said...

haha. takpe janji ingat salah satu. then approach lah kan. lepas tu mesti ingat selalu. hehe

Ana Suhana said...

seronok + excited. hehe

Ana Suhana said...

banyak ilmu boleh dapat janji jangan sombong kan.

Ibu Dilah said...

Bestnya Ana dapat jumpa rakan blogger.. dilah ni pun rasanya baru 2,3 kali je jumpa rakan blogger.. lagi2 bila kita dah start nak aktif ni kan.. rajin bw blog kwn2.. so mmg teringin jugak nak jumpa diorg kan.. ngan ana pun dilah teringin nak jumpa jugak.. hehe

Ana Suhana said...

Best dilah. Byk boleh tanya dan belajar. Hebat2 mereka semua ni. Ana pun teringin nak jumpa Dilah dan semua rakan2 blogger yg sudi sokong blog BCSB ni. ❤

irazulkeffele said...

Bestnya. Ira belum berkesempatan nak dapat join event macam ni walaupun pernah dapat jemputan. Jauhhhh untuk ku melangkah ke sana. HAHAHA. Untung jugak yang mana stay KL Selangor ni huuu

Ana Suhana said...

InsyaAllah nanti pasti Ira boleh join lagi. Rezeki ada di mana2 kan.
Mana tau ada rezeki kita jumpa pula :)

Uyul Rosli said...

Nak jumpa lagiiii. Rindu kak ana.
Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤