Doa Mohon Ketetapan Hati

Assalamualaikum.



رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ

"Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya.

( Surah Al-Emran, ayat 8)

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

49 comments:

Adam said...

Setuju

Mrs Fuzy sweetsourՆĕγʀǟ said...

Waalaikummusalam Ana...tu lah antara doa kita sesudah solat dan semoga kita tidak terpesong dari agamaNya..

NanyFadhly said...

W'slmwarhamatullah. Doa yang pada Nany pun sangat sangat penting. Sebab kadang kita pun rasa iman kita ups and down.

Jari Manis said...

Amin...doa setiap kali selepas solat

irazulkeffele said...

Alhamdulillah.

InshaaAllah aamiin :)

Warisan Petani said...

Wkmsalam.
Aamiin.

I am LZ said...

W'salam Ana,

آمِيْن يَا رَبَّ العَالَمِيْنَ

ayunie ramli said...

InsyaAllah amin..

Ana, mek cuba cari emel ana kat blog tp tk jumpe. Boleh tak ana emel dekat mek? ayunieramli@gmail.com

Mek ade benda nk bncg skit :)

Ana Fatihah said...

Amiin.

Ayat hafazan masa form2 kalau tak silap ni. :)

Flavnesz said...

Amiin... Thanks for the sharing kak.. :3

Seorang Syed said...

Aminnnn. Perkongsian yang baik kak! :)

Nona Qiyah said...

Amin ya rab !

Ana Suhana said...

Antara doa wajib selepas solat 👍

Ana Suhana said...

Betul tu kak. Antara doa wajib selepas solat. Mudah-mudahan ye kak. Amin amin Amin ya Rabbal'alamin 😇

Ana Suhana said...

Memang benar iman kita ni turun naik sekelip mata. Mudah-mudahan dgn berdoa Allah akan memberi pertolonganNya. InsyaAllah 😇

Ana Suhana said...

Betul tu. Antara doa wajib selepas solat. 😇

Ana Suhana said...

Amin amin ya Rabbal'alamin 😘

Ana Suhana said...

Amin amin amin ya Rabbal'alamin 👍

Ana Suhana said...

Amin amin amin ya Rabbal'alamin 😘

Ana Suhana said...

Amin amin ya Rabbal'alamin 😘

Ana dah emel Mek 😊

Ana Suhana said...

Amin Amin ya Rabbal'alamin 😇

Ana Suhana said...

Amin amin amin ya Rabbal'alamin.

Mudah-mudahan bermanfaat buat semua.😘

Ana Suhana said...

Mudah-mudahan bermanfaat buat kita semua 👍

Ana Suhana said...

Amin amin ya Rabbal'alamin 😇

Nour Adieb said...

آمين يا رب العالمين... ayat yg dibaca di akhir doa 😄

Mrs Pip said...

Ni doa harian yg sebaik2nya diamalkan...
Thanks sharing dear.
Amin.

Noor Maizan said...

Aamiin...Aamiin.

Ana Suhana said...

Doa wajib baca semoga kita di beri keteguhan hati. InsyaAllah 😘

Ana Suhana said...

Betul tu Mrs Pip. Kena sentiasa amalkan semoga kita mendapat ketetapan dan keteguhan hati dan iman. InsyaAllah mudah-mudahan. 😘

Ana Suhana said...

Amin amin amin ya Rabbal'alamin 😇

Mrs Fuzy sweetsourՆĕγʀǟ said...

aamiin...semoga kita sama-sama dipermudahkan didunia dan akhirat..

Kak Sue said...

Waalaikumsalam, aamiin ya rabb..

C i k R e n e x said...

Wsalam. Aminnnn

Ana Suhana said...

Amin ya Rabbal'alamin 😇

Ana Suhana said...

Amin ya Rabbal'alamin 😇

Noor Azlan said...

Amin.... Semoga bermanfaat sis...

Adam said...

"Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberian Nya."

Saya dah hafal. Nanti saya kongsi di watsap. Perkara baik jagan dipendam.

Thank you ana.

Shahida Dzulkafli said...

Aamiin.. Terima kasih Ana..

Ana Suhana said...

InsyaAllah Mudah-mudahan tuan 👍

Ana Suhana said...

Betul tu. Semoga ada saham untuk kita di sana nanti InsyaAllah 👍

Ana Suhana said...

Semoga bermanfaat Sha 😊

Jun Zie said...

amin ya rabb =')

Ana Suhana said...

Amin ya Rabbal'alamin 😇

Hernee Nazir said...

tq for sharing..

Ana Suhana said...

Moga bermanfaat buat semua InsyaAllah 😘

Uyul Rosli said...

amin amin amin ya rabbal alamin.

Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Nour Adieb said...

insyaAllah, ameeen :)

Ana Suhana said...

Amin. Semoga diperkenankan. InsyaAllah 😇

Naimi Amiesya said...

aamin

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤