Wordless #06 - Blog by Ana Suhana

Feb 22, 2017

Wordless #06

Assalamualaikum.



📌 Don't compare your life to others.
There is no comparison between the sun and the moon.
They shine when it's their time. 

31 comments:

  1. Setujuuuu ! Kalau asyik banding dengan si dia beginilah si diu itu begitulah selalu rasa diri ni macam tak sempurna. Konklusi, bersyuker je siapa diri kita. Kan Kak Ana ? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Kalau nak banding, bandingkan diri kita dengan orang yg lebih susah. Time tu baru kita sedar betapa beruntungnya kita dengan nikmat yg ada 😘

      Delete
  2. Sangat inspirational :')

    AMERZING || https://ameridzuan.blogspot.my/2017/02/be-interesting-blogger.html

    ReplyDelete
  3. Sangat setuju quote nie kak.. Kita dilahirkan tak sama dengan sesiapapun, jadi tak perlu nak bandingkan kehidupan kita dengan orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ada keistimewaan dan kelemahan tersendiri. Bersyukur dengan apa yg ada baru hidup bahagia 😊😘

      Delete
  4. Indeed ! perumpaan yg sgt menarik ! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Masing2 ada kelebihan tersendiri. Just be yourself and be grateful for everything we have. 😘

      Delete
  5. kan.. y suka membandingkan ni bgi Unni kurang rasa bersyukur dalam diri... Masing2 ada lemahan dan kelebihan tersedri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Unni. Kita kena bersyukur dengan setiap yang kita ada. Semua itu yg terbaik untuk kita ❤

      Delete
  6. Setuju sangat dengan quote ni. Boleh relate dengan salah satu psot saya dekat blog hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa-apa pun kalau nak bandingkan sesuatu tu biar pada tempatnya. Dan semoga perbezaan itu memberi semangat untuk terus maju.

      ps: post yang pasal course zaman belajar tu ke Syed?

      Delete
  7. bila asyik bandingkan kehidupan kita dgn org lain, umpama kita tidak bersyukur. tapi yg lagi sakit hati, bila org lain pula sibuk nak bandingkan diri kita dgn yg lain 😒

    ReplyDelete
    Replies
    1. manusia memang selalu macam tu. suka bandingkan satu sama lain. biarlah kalau itu yang boleh buat mereka bahagia. janji kita sentiasa besyukur dengan apa yang ada dan terima seadanya kelebihan dan kekurangan diri. 😘😘😘

      Delete
  8. Setuju sangat :) Selamat minum petang ana. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Siqah. Selamat bekerja ya 😘😘😘

      Delete
  9. Setuju sis, mana boleh compare kumbang dan belalang kan... ramai juga orang main compare-compare ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ramai. dari sekecil-kecil hal hingga lah sebesar-besarnya. paling kelakar, baby yang baru lahir pun nak di bandingkan dengan baby yang lain. macam dah rakde kerja dorang ni. hehe

      Delete
  10. Betul kak Ana, hidup bukan perlumbaan. Semuanya bergantung dengan timing yang sesuai untuk kita bersinar. cewahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hidup satu perjalanan yang pastinya. nak berlumba sila ke litar lumba ye. baru adil dan saksama kan Mai 😘😘😘

      Delete
  11. Yup. Everyone has their own advantage. We are who we are. Accept it and be awesome! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly. just be yourself and be grateful. live your life to the fullest and be happy. as simple as that.😘😘😘

      Delete
  12. Replies
    1. kan CR. just be yourself and be happy. be grateful for everything that we have. kalau ada kekurangan tu biasalah. mana ada manusia yang sempurna 😘😘😘

      Delete
  13. betul tu.. setiap org ada kelebihan masing2. so dont compare! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly. kalau nak sentiasa compare memang tak kan aman rasa hidup ni lagi2 bila tgk orang lain lebih maju dan ke hadapan dari kita. time tu mula lah hasad dengki membuah2 dalam diri. nauzubillah min zalik. 😘 😘

      Delete
  14. masing2 ada kekuatan dan kelemahan tersendiri. Jadilah diri sendiri. We are Xmen, we don't control our power, we embrace them. We all do. chewah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed. we all do. stay positive and be awesome. :)

      Delete
  15. well said. membandingkan diri dgn org lain hanya akan mematahkan semangat. sedangkan dalam hidup ni kita perlu sentiasa memangkin semangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear. jangan banding dengan orang yang lebih dari kita. sebaliknya bandingkan diri dengan orang yg bawah kita supaya kita jadi lebih bersyukur. :)

      Delete
  16. Hidup ini jangan suka membanding.. Pasti akan mengecewakan..
    Sebaliknya kena sentiasa bersyukur barulah gembira.. kan ana..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤