Blog Bertukar Wajah

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, akhirnya blog sis berwajah baru. Ni kali ke-3 sis tukar template. 2 template sebelum ni template biasa dan kali ni baru sis cuba responsive template. Sis pilih template dari ThemeXpose edisi Blogstar sebab layoutnya yang simple dan kemas. Sis cuma tukar warna je dari putih kepada gold black. Lepas install dan edit kod sana sini ada few things still not resolve. 

1. Header tak reti nak design. 

2. SEO tak sampai 100%. Mula-mula lepas install naik ke 78%. Lepas edit sana sini terus turun ke 51%.

3. Jarak bloglist di footer agak besar dan nampak tak kemas serta makan space. 

4. Blog masih belum mobile friendly sebab teragak-agak nak buat.

Lepas godek sana sini tak jadi-jadi juga dan tak nak buang masa lagi,  sis minta bantuan si cantik manis Mellya untuk bantu sis. Sebenarnya dah lama sis tengok hasil kerja Mellya dekat blog rakan-rakan yang lain dan sis memang suka dengan hasilnya. So ini hasil kerja tangan Mellya.

1. Header yang cantik dan kemas. Sis suka sangat. 


2. SEO dah full mark. Bukan main excited bila tengok markah. Hehe.


3. Jarak di bloglist tak boleh nak ubah jadi Mellya tambah scroll bar dekat tepi. Hasilnya bloglist tu nampak lebih kemas. 


4. Blog dah jadi mobile friendly. Kalau sebelum ni hanya default view je. 



Jadi pada sesiapa yang bercadang nak tukar kulit blog atau nak minta bantu edit apa-apa boleh je contact Mellya. InsyaAllah hasilnya pasti puas hati. Response pun super cepat. Malam diskus esok pagi dah siap pasang dan edit semua. Harga jangan cakap lah. Harga tak masuk akal orang kata. Mellya hanya caj sis Rm10 untuk header tu saja. Yang lain tu dia tolong edit je for free. Mana nak dapat kan. InsyaAllah akan datang kalau Mellya masih jalankan service ni CONFIRM sis tak cari orang lain dah. 😘

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

62 comments:

Sheila Adziz said...

cantik sis :)

Lenne Zulkiflly said...

lawa wajah baru ni. nice and simple :)

Busyra Bt Takiyudin said...

cantik dan kemas dah blog kak anaaaa! suka tngok.. servis mellya mmg tiptop. murahnya tempah kat dia. betul ckp kak ana, tak dpt dekat org lain servis mcm ni. btw, busyra nampak blog busyra dkt bloglist kak ana. tq akakkk. <3

Siqah Hussin said...

Makin cantik dan kemas blog Ana :) Siqah suka tambah lagi sekarang responsive template kan. Lagi mudah siqah nak BW guna phone.

Ana Suhana said...

Alhamdulillah. Terima kasih :)

Ana Suhana said...

Alhamdulillah. Terima kasih :)

Seorang Syed said...

Wahhhh tahniah kak! cantik rumah baru ni hehe.
saya sampai sudah tak reti nak bagi SEO 100%. last2 biarkan jelah.

Ana Suhana said...

Alhamdulillah. Kan Busyra, mana nak dapat service murah macam tu. Semoga Mellya terus berjaya hendaknya :)

NO thanks The Apples of My Eyes <3<3<3

Ana Suhana said...

Alhamdulillah Siqah. Terima kasih. Tu lah, Ana memang 90% blog guna hp. Senang lah nak berblog :)

Ana Suhana said...

Alahamdulillah terima kasih Syed.
Tu lah, kak Ana dah banyak kali edit. Tak naik2 juga. Tu yg minta Mellya betulkan mana2 yang tak betul. Kejap je dia buat. hehe

Ana Fatihah said...

Tahniah! Dah berwajah baru. Powerlah Mellya. Kejap je dia buat. Hihi

Ana Suhana said...

hehe terima kasih Ana. Kan!! Sebab tu Kak Ana tak teragak2 nak guna service Mellya. Puas hati dan super cepat :)

Mia Liana said...

wahhhhh tahniahhhh ya...

Fhatin Amelia said...

Thanks sis syg !!! terharu mellya 😭😭

Noor Azlan said...

Wah nampak fresh lah.... Tahniah.....

Mrs. A said...

Gold color susah nak jumpa blog color nih!
Less is more.
Apa!? sepoh hengget jer... macam tak percaya Mrs. A dibuatnya.

Jueliza Jamani said...

Nice!! kemas yang pasti putih bersih jerrr

Ibu Dilah said...

wahh.. cantik header baru ana.. blog pun bertambah cantik.. ;)

sofie adie said...

kemaslah! tahniah seo 100% saya pun masih usaha nak dapat 100% tu...

Mrs Fuzy sweetsourՆĕγʀǟ said...

memang cantik header tu ..mmg perasan mcm buahtangan Mellya tapi ingat tak kot..kiki. Seriously mmg cantik ...tahniah Ana

Ana Suhana said...

Terima kasih Mia ;)

Ana Suhana said...

Segar dari ladang ye tuan. hehe. Terima kasih :)

Ana Suhana said...

Thanks to u too dear. Semoga terus berjaya 😘😘😘

Ana Suhana said...

percayalah. hehe. nanti kalau Mrs A nak tukar template atau edit header boleh lah roger Mellya 😘

Ana Suhana said...

Thanks Jue. 😘

Ana Suhana said...

Credit to Mellya. Kalau Ana yang buat memang plain jer lah. hehe

Ana Suhana said...

Kredit to Mellya SEO tu. Kalau sis yang buat tak sampai 100% tu. hehe

Ana Suhana said...

Mellya ada trademark dia tersendiri. Orang boleh tau hasil tangan dia kan kak 😘😘😘

Kak Sue said...

Cantik..Kak Sue suka,nampak kemas..

Ana Suhana said...

Alhamdulillah. Terima kasih kak Sue 😘😘

Mieza S said...

sapa Mellya? haah blog sangat kemas dan cantik. kombinasi yang menarik

Noor Maizan said...

Betul, trademark tersendiri, boleh cam kan. hihihi

Noor Maizan said...

Wah kak Ana dah tukar theme, hampir tak kenal, cewahh. Selamat maju jaya Kak Ana. Thank you masukkan mai dalam bloglist.

Adam said...

Blog bertukar wajah tak apa. Jangan blog bertukar gajah.
Blog saya semua tak tukar.

Adam said...

Saya suka wajah baru blog ni. Terasa lembut and cool

Ana Suhana said...

Kan. Blog Mai pun Mellya ada design jugak kan. 😘

Ana Suhana said...

Cewaahhhh. Kena lah update sikit kan Mai. Stage by stage. Hehe. No thanks dear 😘

Ana Suhana said...

Takpe janji boleh update dan di akses

Ana Suhana said...

Terima kasih 😀

Ana Suhana said...

Owner mellyacrayola.blogspot.my Dia memang amik service edit blog ni 😊

Eyqa Zq said...

I love your header and the bright yellow theme! my current fave color of 2017. :D

Ana Suhana said...

Thank you dear. Actually it was gold color. 😘

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..cantik..kemas..terbaik...wajah baru moga menjadi penyuntik semangat agar lebih berkobar-kobar berkongsi ceritera..

Muhammad Shahril said...

wahhh cantik blog kak ana. aril suka :) aril singgah ye

Flavnesz said...

Suka warna template nie!!! And header tu memang cantik.. hehe

Ana Suhana said...

Alhamdulillah. Terima kasih PC. InsyaAllah mudah-mudahan terus bersemangat. 😘

Ana Suhana said...

Terima kasih Aril. 😀

Ana Suhana said...

Terima kasih dear. Header credit to Mellya. 😘

irazulkeffele said...

Huyooooo dah makeup baru. Makin kerap la nak singgah jenguk kak ana lepas ni 😀

Ana Suhana said...

Sekali sekala make up Ira. Blog orang lain semua dah cun melecun. Hehe. Thanks sudi singgah. Really appreciate ur support. 😘😘

Hernee Nazir said...

cun template ni kemas jek..

Ana Suhana said...

terima kasih Hernee. semoga senang nak terus berblog nanti 😘😘😘

Shikin Razali said...

Memang cantik header kak Ana dan blog tampak lebih kemas dan bersih.. Tahniah sebab dapat full mark... =)

Ana Suhana said...

Semua tu kredit pada Mellya. Kalau Ana yang buat memang tak jadi lah 100% dan header tu. hehe

Shahida Dzulkafli said...

Nampak sangat menarik..

Ana Suhana said...

Terima kasih sha ❤

Husniey Husain said...

Cantiknyaa blog Ana, kemas sangat.. Tahniah selamat maju jaya dalam dunia blogger 😍 😍

Ana Suhana said...

Terima kasih Husniey. InsyaAllah. Selamat maju jaya untuk Husniey juga 😘😘😘

nadeanour said...

suka wajah baru. nampak kemas, praktikal dan moden.

Ana Suhana said...

Terima kasih awak 😘😘

Jun Zie said...

ju suka tgk header tu =D simple dan menawan !

Ana Suhana said...

Terima kasih Ju. Kredit pada Mellya sebab dia yang design. 😘😘

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤