Blog Bertukar Wajah - Ana Suhana

Feb 15, 2017

Blog Bertukar Wajah

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, akhirnya blog sis berwajah baru. Ni kali ke-3 sis tukar template. 2 template sebelum ni template biasa dan kali ni baru sis cuba responsive template. Sis pilih template dari ThemeXpose edisi Blogstar sebab layoutnya yang simple dan kemas. Sis cuma tukar warna je dari putih kepada gold black. Lepas install dan edit kod sana sini ada few things still not resolve. 

1. Header tak reti nak design. 

2. SEO tak sampai 100%. Mula-mula lepas install naik ke 78%. Lepas edit sana sini terus turun ke 51%.

3. Jarak bloglist di footer agak besar dan nampak tak kemas serta makan space. 

4. Blog masih belum mobile friendly sebab teragak-agak nak buat.

Lepas godek sana sini tak jadi-jadi juga dan tak nak buang masa lagi,  sis minta bantuan si cantik manis Mellya untuk bantu sis. Sebenarnya dah lama sis tengok hasil kerja Mellya dekat blog rakan-rakan yang lain dan sis memang suka dengan hasilnya. So ini hasil kerja tangan Mellya.

1. Header yang cantik dan kemas. Sis suka sangat. 


2. SEO dah full mark. Bukan main excited bila tengok markah. Hehe.


3. Jarak di bloglist tak boleh nak ubah jadi Mellya tambah scroll bar dekat tepi. Hasilnya bloglist tu nampak lebih kemas. 


4. Blog dah jadi mobile friendly. Kalau sebelum ni hanya default view je. 



Jadi pada sesiapa yang bercadang nak tukar kulit blog atau nak minta bantu edit apa-apa boleh je contact Mellya. InsyaAllah hasilnya pasti puas hati. Response pun super cepat. Malam diskus esok pagi dah siap pasang dan edit semua. Harga jangan cakap lah. Harga tak masuk akal orang kata. Mellya hanya caj sis Rm10 untuk header tu saja. Yang lain tu dia tolong edit je for free. Mana nak dapat kan. InsyaAllah akan datang kalau Mellya masih jalankan service ni CONFIRM sis tak cari orang lain dah. 😘

62 comments:

  1. lawa wajah baru ni. nice and simple :)

    ReplyDelete
  2. cantik dan kemas dah blog kak anaaaa! suka tngok.. servis mellya mmg tiptop. murahnya tempah kat dia. betul ckp kak ana, tak dpt dekat org lain servis mcm ni. btw, busyra nampak blog busyra dkt bloglist kak ana. tq akakkk. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Kan Busyra, mana nak dapat service murah macam tu. Semoga Mellya terus berjaya hendaknya :)

      NO thanks The Apples of My Eyes <3<3<3

      Delete
  3. Makin cantik dan kemas blog Ana :) Siqah suka tambah lagi sekarang responsive template kan. Lagi mudah siqah nak BW guna phone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Siqah. Terima kasih. Tu lah, Ana memang 90% blog guna hp. Senang lah nak berblog :)

      Delete
  4. Wahhhh tahniah kak! cantik rumah baru ni hehe.
    saya sampai sudah tak reti nak bagi SEO 100%. last2 biarkan jelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahamdulillah terima kasih Syed.
      Tu lah, kak Ana dah banyak kali edit. Tak naik2 juga. Tu yg minta Mellya betulkan mana2 yang tak betul. Kejap je dia buat. hehe

      Delete
  5. Tahniah! Dah berwajah baru. Powerlah Mellya. Kejap je dia buat. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terima kasih Ana. Kan!! Sebab tu Kak Ana tak teragak2 nak guna service Mellya. Puas hati dan super cepat :)

      Delete
  6. Thanks sis syg !!! terharu mellya 😭😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks to u too dear. Semoga terus berjaya 😘😘😘

      Delete
  7. Wah nampak fresh lah.... Tahniah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segar dari ladang ye tuan. hehe. Terima kasih :)

      Delete
  8. Gold color susah nak jumpa blog color nih!
    Less is more.
    Apa!? sepoh hengget jer... macam tak percaya Mrs. A dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. percayalah. hehe. nanti kalau Mrs A nak tukar template atau edit header boleh lah roger Mellya 😘

      Delete
  9. Nice!! kemas yang pasti putih bersih jerrr

    ReplyDelete
  10. wahh.. cantik header baru ana.. blog pun bertambah cantik.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Credit to Mellya. Kalau Ana yang buat memang plain jer lah. hehe

      Delete
  11. kemaslah! tahniah seo 100% saya pun masih usaha nak dapat 100% tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kredit to Mellya SEO tu. Kalau sis yang buat tak sampai 100% tu. hehe

      Delete
  12. memang cantik header tu ..mmg perasan mcm buahtangan Mellya tapi ingat tak kot..kiki. Seriously mmg cantik ...tahniah Ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mellya ada trademark dia tersendiri. Orang boleh tau hasil tangan dia kan kak 😘😘😘

      Delete
    2. Betul, trademark tersendiri, boleh cam kan. hihihi

      Delete
    3. Kan. Blog Mai pun Mellya ada design jugak kan. 😘

      Delete
  13. Cantik..Kak Sue suka,nampak kemas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Terima kasih kak Sue 😘😘

      Delete
  14. sapa Mellya? haah blog sangat kemas dan cantik. kombinasi yang menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owner mellyacrayola.blogspot.my Dia memang amik service edit blog ni 😊

      Delete
  15. Wah kak Ana dah tukar theme, hampir tak kenal, cewahh. Selamat maju jaya Kak Ana. Thank you masukkan mai dalam bloglist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cewaahhhh. Kena lah update sikit kan Mai. Stage by stage. Hehe. No thanks dear 😘

      Delete
  16. Blog bertukar wajah tak apa. Jangan blog bertukar gajah.
    Blog saya semua tak tukar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe janji boleh update dan di akses

      Delete
  17. Saya suka wajah baru blog ni. Terasa lembut and cool

    ReplyDelete
  18. I love your header and the bright yellow theme! my current fave color of 2017. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear. Actually it was gold color. 😘

      Delete
  19. Alhamdulillah..cantik..kemas..terbaik...wajah baru moga menjadi penyuntik semangat agar lebih berkobar-kobar berkongsi ceritera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Terima kasih PC. InsyaAllah mudah-mudahan terus bersemangat. 😘

      Delete
  20. wahhh cantik blog kak ana. aril suka :) aril singgah ye

    ReplyDelete
  21. Suka warna template nie!!! And header tu memang cantik.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear. Header credit to Mellya. 😘

      Delete
  22. Huyooooo dah makeup baru. Makin kerap la nak singgah jenguk kak ana lepas ni 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala make up Ira. Blog orang lain semua dah cun melecun. Hehe. Thanks sudi singgah. Really appreciate ur support. 😘😘

      Delete
  23. Replies
    1. terima kasih Hernee. semoga senang nak terus berblog nanti 😘😘😘

      Delete
  24. Memang cantik header kak Ana dan blog tampak lebih kemas dan bersih.. Tahniah sebab dapat full mark... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tu kredit pada Mellya. Kalau Ana yang buat memang tak jadi lah 100% dan header tu. hehe

      Delete
  25. Cantiknyaa blog Ana, kemas sangat.. Tahniah selamat maju jaya dalam dunia blogger 😍 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Husniey. InsyaAllah. Selamat maju jaya untuk Husniey juga 😘😘😘

      Delete
  26. suka wajah baru. nampak kemas, praktikal dan moden.

    ReplyDelete
  27. ju suka tgk header tu =D simple dan menawan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ju. Kredit pada Mellya sebab dia yang design. 😘😘

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤