Jangan Lupa untuk Bersyukur - Blog by Ana Suhana

Jan 22, 2017

Jangan Lupa untuk Bersyukur

Assalamualaikum.




Jangan terlalu meminta apa yang kita belum ada,

Sehingga terlupa bersyukur dengan apa yang kita sudah ada.



15 comments:

  1. Betul ana.. Bersyukur apa adanya. Alhamdullilah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.

      Siqah, nie petikan dari buku yang awak share hati tue. Thanks ye 😍

      Terus ana pergi beli 😀

      Delete
    2. Hehe. Patut cam pernah dengar. Hii. Alhamdullilah. Dapat share positif words to others 😍

      Tapi kan ana, buku yang mana satu ek? Hee. Lupa, boleh gitu? Hehe 😬

      Delete
    3. Update iman laju2 dan masuk syurga laju2. Dua2 ana dah beli tp baru satu je khatam 😅

      Delete
    4. Ooo.. hehe. Tengok siqah pun lupa. Sebab tu buat book review 😅😍 Sekejap je baca satu lagi tu nanti. Hee. Happy reading ana 😍

      Delete
    5. Hehe. Takpe sebab tue kita kena saling mengingati. Nanti review lagi buku ye. Boleh ana tumpang sekaki baca 😍

      Delete
    6. Hehe. I will :) Ada 3 buku tak siap review lagi. Lambatnya nak siap. Hee. Thank you ana sebab baca 😍

      Delete
  2. Sekiranya kita bersyukur, Allah akan tambah lagi rezeki kita.

    ReplyDelete
  3. ya betul tu. sntiasa lah bersyukur padanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah semoga kita sentiasa menjadi hamba yang bersyukur 😍

      Delete
  4. Replies
    1. Kan. Sentiasa bersyukur dengan apa yang ada.😍

      Delete
  5. Saya setuju.

    bersyukurlah, nanti Allah tambah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat betul tue Mai. Bersyukur jgn sampai kufur nikmat 👍

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤