Ice Breaking Version 1.0 by Mellya


Assalamualaikum.


Klik banner untuk join

Jom support segmen yang di anjurkan oleh si cantik manis Mellya Crayola. Tak kenal maka tak berblogwalking lah kan? Haha. Yang paling best siapa yang join segmen nie akan tersenarai di dalam bloglist Mellya selama setahun. Jom lah join reramai.


👈Social Media ada dekat side bar. 

 5 Fakta bukan Auta!!


01. Suka kumpul buku


Pantang nampak kedai buku mesti wajib singgah. Sebelum keluar mesti ada at least 1 buku untuk di bawa balik. Baca atau tak belakang cerita. Haha.


02. Work at Home Mom



Lepas bersalinkan Syafi dan En Suami pun dapat offer kerja di tempat lain (kitorang satu office) sis decide untuk resign. Lepas resign sis buat freelance accounting job. 100% home based. Memang tak nak buat job banyak-banyak sebab nanti defeat the purpose of resignation pulak.


03.  Not a type of pencinta make up


Sangat selesa dengan hanya apply aloe vera gel dan lip balm setiap kali keluar rumah. No compact powder, no lipstick at all. Even kalau pergi majlis kawen pun sis apply yang sama. Cuma tambah lipstick jer.


04. Kaki Jalan


Sebab kan sis dah tak spend duit dekat make up (even shopping baju pun boleh kira dengan jari) which is dah jimat banyak duit En Suami, sis selalu request untuk pergi jalan-jalan. Tak kisah lah dekat atau jauh janji dapat jalan. Tapi kena make sure bajet cukup dan berbaloi dengan setiap duit yang di keluarkan.


05.  Kdrama Lover


Kalau dulu hampir semua Kdrama sis layan. Tapi sekarang hanya certain cerita jer jadi pilihan. Antara favorite Kdrama yang sis dah tengok since sis resign ialah My Love from The Star, Master Sun, Emergency Couple, Scarlet Heart, Doctors, Romantic Doctor Teacher Kim, Legend of the Blue Sea dan Goblin. Tak boleh banyak-banyak nanti semua kerja tak jalan. Haha
  









Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

14 comments:

Shaidatul Aireen said...

yay goodluck kak ana! In Shaa Allah elsa join nanti

Shikin Razali said...

Best of luck, kak Ana.. =)

Ana Suhana said...

Thanks miss Elsa. Join tau nanti 😍

Ana Suhana said...

Thanks Shikin 😍

Ana Fatihah said...

Samalaa kita, takleh jumpe kedai buku. Mesti kena siggah and bila singgah mesti nak beli at least satu. Hihi

Ana Suhana said...

Kan. Macam habit pulak dah. Tapi in a good way lah kan. Hehe. Nie rak buku pun dah penuh pun tetap beli lagi. 😅

Shahida Dzulkafli said...

Sha pun suka buku dan KDrama..
Sekarang tengah Tengok Oh My Geum Bi..

Fhatin Amelia said...

Home working mama Mellya tak kawin lagi, make up mellya suka.
Lagi 3 tu ja kita sama hahaha
Thanks sis sudi join
http://mellyacrayola.blogspot.my/2017/01/senarai-peserta-segmen-ice-breaking-by.html

Ana Suhana said...

Ana hari tue tgk 2 episode je Oh My Geum Bi tue. Tgk sbb hero tue ada dalam Return of Superman. Hehe

Ana Suhana said...

Kak ana tak pakai make up tp kak ana suka tgk tutorial make up dekat youtube dan ig. 😍

Shaidatul Aireen said...

Dah join hehe

Read mine ❤️ http://elsaalicious.blogspot.my/2017/01/segmen-ice-breaking-by-mellya.html?m=1

Ana Suhana said...

Dah singgah baca 🎈

Mrs Fuzy sweetsourՆĕγʀǟ said...

thumbs up Ana...bekerja dr rumah perlu ketabahan jugak tu..terbaik sis

Ana Suhana said...

Betul kak. But much better than kerja dulu 😅

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤