Bercuti ke Korea : Yongmeori Coast

Assalamualaikum.

Korea Hari Ke-3 Bahagian 2

Ok cukup dulu dengan 3 segmen dari rakan2 blogger yang sis join tue. Takut tak boleh berhenti pulak jadinya. Nanti sambungan percutian ala backpacker sis ke Korea basi pulak. 

Ok dari Hyeopjae Beach sis terus ke Yongmeori Coast. Perjalanan dalam sejam macam tue jer. YC nie betul2 berhadapan dengan Mt Sanbangsan. No GPS untuk ke sini ialah +82-64-794-2940.

Aktiviti utama dekat sini ialah kita boleh jalan sampai melalui. tebing2 batu di tepian pantai tue sebab pemandangan dekat situ memang cantik. Tapi tue lah nak dijadikan cerita takde rezeki sis pada hari tue. YC ditutup disebabkan ombak tinggi akibat hujan pagi tadi.  Sob sob sob. Jadinya sis jalan2 jer la dekat situ.

Mt Sanbangsan menempatkan kuil2 Buddha. 






Nie cafe yang ada dekat sini. Tapi non halal la.










Kalau cuaca baik dan ombak tak tinggi, kita boleh jalan dekat tepi2 batu tue sampai ke hujung.






Kerana kecewa tak dapat masuk lalu sis pun membawa diri ke satu lagi tempat yang agak menarik dengan harapan dapat mengubati hati ini. Terubat ke idok kita tunggu la next entri ye. 

P/s: Tiket masuk ialah 3k won seorang. Parking percuma je kat atas tue tapi tempat sangat terhad.

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

6 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Bestnya jejalan di tepi laut.. hehehe

Ana Suhana said...

alhamdulillah ada rezeki lebih.. :)

Lea Azleeya said...

Wahhh seronok bangat dpt jenjalan ke korea.. ke korea ke kite.. hehehe.. Bila la dpt p agak nye ni.. ekekeke

Maryam Afifah said...

Nais ahhh

Ana Suhana said...

Alhamdulillah ada rezeki lebih. InsyaAllah ada rezeki lea pulak nnti.😇

Ana Suhana said...

Kalau dpt masuk dlm lg daebak 😍😍😍

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤