November 2014 - Ana Suhana

Nov 24, 2014

Kopi O

10:56 AM 3
Kopi O
Assalamualaikum..

Kopi O.. kalau pekena time petang2 sambil duduk kat pangkin bawah pokok di halaman rumah pastu cecah pulak dengan biskut kering... perrghhhh terangkat tue... Teringat zaman kanak2 ribena dulu.. memang nostalgia habis.. rindunya zaman itu.. kalau la dapat di putarkan balik alangkah bestnye... 

Tapi Kopi O yang kami pergi kali nie bertempat di level bawah Kenanga Wholesale City.. Saja jalan2 ke KWC nie sbb nak survey barang2 untuk meniaga katanya.. 


Signboard yang besar memudahkan pencarian..
Bahagian dalam...


Antara set yang ada time kami pergi..
Kesian anak onda.. kepenatan kononnya..padahal bukan kena jln pun..haha..meja nie nampak dari atas cam meja biasa je kan...tp sebenarnya nie meja mesin jahit..tapi tak tersnap plak pic bawah meja nie..ggrrrrr...
Muka kelaparan.. Sebelum jln survey barang2, kena isi perut dulu..
Set A- Nasi goreng kampung dan ayam goreng + dadih + ice tea = RM13.90..  Nasi goreng rasa standard nasi gireng kampung la.. Takde beza pun dgn nasi goreng kat kedai tomyam.. Tp sebab malas nak pikir, order je la set nie..
Set B- Nasi putih, Tomyam ayam, telur dadar + dadih + ice tea = RM12.90.. Tomyam dia rasa pedas2 manis... sedap..

Nasi Lemak dengan kari ayam.. RM9.90..pun sedap juga.. nasi tak terlalu lemak so tak la mengantuk sangat lepas makan..
Yee Mee Cantonese Style.. RM7.90.. Nampak macam banyak tp bro kita makan sekejapan je..


Total 4 orang makan selepas di campur dengan caj perkhidmatan..

Pada yang akan ke KWC nie kalau tak tau nak makan kat mana, boleh singgah kat Kopi O nie.. Nasi campur pun dorang ada.. Jangan risau sebab tukang masak semua Muslim... Bila dah kenyang, baru la boleh shopping dengan penuh tenaga..

Nov 21, 2014

Khadijah's Kitchen

12:03 PM 3
Khadijah's Kitchen
Assalamualaikum..

Kali nie sesi makan2 kami ke Khadijah's Kitchen..  Terletak di PV128, Setapak.. Official launching pada 9 Oktober 2013.. Bagi yang tak berapa nak mengenali tuan punya restoran nie, meh ceq habaq mai sikit... Datuk Khadijah Ibrahim merupakan seorang penyanyi dan juga pelakon ketika zaman 70an dolu-dolu.. Lagu hits beliau ialah ''Ku pendam sebuah duka''... Cer search kat youtube lagu nie.. Best wooo...

Ok berbalik pada topik asal, kami ke sini sebenarnya untuk ala2 food testing untuk event office kami next week.. so nak tau rasa makanan dia, kena la try dulu.. tapi food testing nie berbayar la.. sendirian berhad..

Susutatur restoran baik, selesa dan kemas.. ada dua bahagian, dalam dan luar,, dalam lebih selesa sebab ber'aircond'..











Kami pergi time lunch hour.. ade menu set untuk lunch.. untuk hi tea pun ada set..







Desert untuk set lunch..  Bubur kacang.. My all time fav.. Sedap dan lemak semua ada..

Set A- Nasi Putih, Daging Salai, Telur Dadar, Sambal Belacan dan Sayur.. Bab sayur tue yang kelakar..ciput je haa.. untuk sekali telan.. sayangnya, tak kenyang perut di buatnya sebab portion dia sikit.. nama pun set.. so sendiri faham la...
Set B- Lauk Ayam daun kari.. yang lain sama macam set A..

Set tue juga termasuk air.. so boleh pilih ice lemon tea or hot lemon tea..
Yang nie mee goreng jawa.. Org dulu2 marah kalau makan dalam kuali..tp sekarang dah jadi trend.. yang nie harga dia RM6.80..
Mee rebus.. RM7.80..  Bagi yang tak nak makan nasi, boleh la cuba makan mee rebus nie...

Secara keseluruhan, makanan kat sini semua sedap2.. Time kami pergi tue, customer tak berapa ramai.. so service pun cepat.. Next week kalau menjadi, opis kami akan ada hi-tea kat sini.. so nanti kita update balik wokey...