Qing Fang Noodle House - Blog by Ana Suhana

Aug 19, 2014

Qing Fang Noodle House

Assalamualaikum..


Nie lagi satu restoran yang kami terjah yang 'forte'nya ialah 'noodles'.. Kalau sebelum nie kami ke Mee Tarik Warisan Asli , kali nie kami ke Qing Fang Noodle House di Platinum Walk.. Restoran nie sederet dengan Tutti Frutti dan Old Town White Coffee.. Di rasmikan oleh Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia iaitu Dato' Seri Mohammad Nazri Abdul Aziz pada 16 Feb 2014..

Qing bermaksud Halal manakala Fang bermaksud sedap.. so bergabung meletop jadilah makanan  yang Halal lagi sedap..;)

Sebelum makan, snap pape yang patut dulu...






 

Muka-muka kelaparan.. di tambah pulak dengan hujan lebat..triple shoot lapar jadinya..selamat time nie tak ramai orang, so servis memang cepat wa cakap sama lu...






Nak order kat sini guna nie je..senang sikit..tak la rasa annoying bila waiter buat muka sebab tunggu lama..;p




Ok nie menu yang kami order..


Chicek Ramen..RM7.80.. 1st time rasa ramen..ramen nie bentuk macam maggi tapi tekstur dia lagi best..sup dia pulak rasa sangat light..sesuai untuk makan malam..kalau nak pedas, boleh tambah cili yang di sediakan..
Close-up chicken ramen..warna bila di tambah cili..
Beef ramen..sama je rasa cam chicken ramen kat atas nie cume tukar jadi daging jer..
Seafood fried rice..RM7.80.. 
Beef fried rice..RM7.80.. 2-2 nasi goreng nie tak pedas pun..sebab tue dia bagi cili api kat tepi tue..

Next time nak rasa ala-ala mee tarik dia pulak...;)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sambungan bila sekali lagi pergi.. Tapi kali nie ada orang sponsor makan.. Alhamdulillah..moga di murahkan rezeki beliau..  Menu kami kali nie nasi putih dan menu ala carte..


Pembuka selera.. seafood wet mee... macam biasa, memang forte kedai nie ialah home made mee..so rasa memang sedap, tekstur dia lembut dan mengenyangkan..RM7.80..

Ikan talapia masak ape ntah tak ingat.. tapi rasa ikan memang sedap.. kuah tue nampak je pedas tapi langsung tak pedas.. RM30++

Fried sauteed bean..yang nie bukan kacang buncis atau kacang panjang tapi rasa dia sejibik kacang buncis..sedap dan rangup...cuma bila masuk mulut terasa masin sebab ada taburan garam kat atas sayur nie..RM10++..
 
Udang ala2 butter prawn..pun sama ada taburan garam kat atas udang nie..RM20++ if not mistaken..

Total 3 orang makan dengan air sekali semua dalam RM110 ringgit.. not so bad... nanti nak ajak ayah makan sini pulak.. asyik makan kat Chan Dollah je..hehe..

2 comments:

  1. cantik restoran dia..tema kayu2 gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerusi dia berat tau..terasa gak la time nak duduk ari tue..hehe

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤