Cosy Place - Blog by Ana Suhana

Aug 29, 2014

Cosy Place

Assalamualaikum..


Hari nie merupakan hari terakhir bagi 2 org staff kat ofis kami.. Lumrah kerja dalam bidang audit nie, employee turnover tue memang la sangat tinggi.. Tak dapat nak di bendung katanya.. Kadang2 sampai tak ingat siapa2 yang penah kerja kat sini dulu.. Sebabnya ada yang sehari je tahan, esoknya tak datang dah.. gila horror bunyinya.. Bagi yang mampu tahan, hadap je la sampai lebam pancaroba dalam audit nie..

So sempena nak meraikan mereka berdua nie,  kami ke Cosy Place di Wangsa Delima untuk ala2 farewell lunch treat.. Memang dah lama cadang nak ke sini dengan en suami, tapi tak sampai2..last2 rezeki dapat pergi dengan budak2 opis nie haaa...


Hiasan dinding luar..
Kasi can tuan tanah kedaung posing dulu..


Dekorasi dalam CP nie cantik ok.. suasana dia macam kat rumah orang putih dolu2.. susun atur perabut teratur dan sedap mata memandang.. 



Ruang untuk santai2..


Kalau nak buat majlis kat sini pon boleh.. CP akan reserve kawasan nie..
 













 Sempena tunggu makanan sampai, apa tunggu lagi.. aktiviti merempitkan kamera la u olls..










 





 Menu pilihan ktrg kali nie...



Penang char fried kuew teow.. RM7.80..
Cantonese kuew teow..pun RM7.80..

Tomyam soup..RM13.. i olls taste tomyam nie.. rasa dia semua cukup.. masam ada, manis ada, ceamy pun ada.. yummy yummy yummy..
Seafood Pasta.. RM30.. rasa dia pun ok..
Chicken Carbonara..RM25..kuah pekat, tapi tak banyak..so  tak la rasa muak sangat.. rasa bawang putih agak kuat..sapa2 yang suka bawang putih akan suka menu nie..
Mushroom soup..RM7.50..kuah pekat dan rasa cendawan pun kuat..sedap..


Black pepper grill chicken chop..RM18.. menu nie ayam ada 2 keping.. served with baked potato and vege..
Hainanese grill chicken chop..RM18..menu nie ayam hanya sekeping tapi ada telur..sos nie rasa masam manis..yang lain sama mcm menu atas nie.. isi ayam lembut dan di masak dengan sempurna. cewahh..


Homemade grill beef burger.. portion agak besar untuk seorang makan.. daging burger ada 2 ketul.. rasa quite ok..


Total 10 orang makan.. average dalam RM24 seorang including service charge.. ok ke tak ok???
 
Gambar kenangan.. 2 orang yang nak berhenti tue yang duk depan tue haa.. Good luck dear..





2 comments:

  1. alamak cantik nya tempat.. fall in love terus licha tengok :)
    tapi nak pergi memang tak la kn. huhu

    ReplyDelete
  2. mana tau de rezeki ley dtg kat sini kan...;)

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤