Mee Tarik Warisan Asli

Assalamualaikum..


Time lunch tempoh hari , kami berkesempatan menerjah Restoran Mee Tarik Warisan Asli dekat PV 128 Jalan Genting Klang.. Memandangkan opismate duk kata sedap siap dah pergi 2-3 kali, so kami pun nak gak la mencuba makan mee tarik ni..sebelum tu lagi dah tertengok dalam rancangan Sarapan review makan kat sini..

Pekerja kat sini kebanyakkan dari Cina Mainland so bahasa melayu dorang kurang fasih.. kalau nak order just tulis je menu ape yang kita nak..kalau ada rasa nak tanya pasal menu-menu tue, pandai2 korang la..;p



Sila la masuk..jgn malu-malu..


Asal usul mee tarik..sila la baca kalau nampak tulisan tue..;p
Antara menu-menu yang di saji:



















Kami makan wet mee yang tak berkuah.. 1st time rasa mee tarik nie..rasa dia tak sama langsung ngan mee kuning kita.. mee dia kenyal, berat dan sedap..pada yang suka mee boleh la cuba mee tarik nie pulak..



Wet Mee with Fried Mushroom & Beef..

Wet Mee with Braised Beef..
Wet Mee with Fungus & Beef..


Total 3 orang makan:




Jom tengok cara mee tarik di buat. Ada satu seksyen korang boleh tgk cara mee tarik tue di buat.



video



Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤