Makanan Arab di Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang - Ana Suhana

Mar 12, 2014

Makanan Arab di Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang


Makanan Arab di Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang | Assalamualaikum. Kalau ada orang Selayang yang teringin nak makan makanan arab, korang boleh ke Dar Hadramawt di Bandar Baru Selayang. Kami baru je perasan restoran nie time makan kat Shahrin Low hari tue. Restoran nie betul-betul sebelah Shahrin Low. 

Makanan Arab di Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Bab dekorasi restoran nie sangat simple dan kemas.  Takde serabut lah senang kata. Service pun sangat bagus. Cepat je makanan sampai dekat atas meja. Staff pun friendly. 

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Untuk kali nie kami cuba menu chicken mandy dan chicken habsah. Rasa dia sama macam nasi arab yang lain. Yang pasti memang sedap dan mengenyangkan. Ada yang kata lagi sedap dari Saba'. Memang puas hati dan paling penting harga dia murah dan sangat berbaloi. 

Untuk menu chicken habsah harga dia RM12 saja. Standard macam nasi arab yang lain, menu ni datang sekali dengan kuah dan sambal tomato tu.

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Chicken mandy pula RM10 saja. Dengan portion yang banyak macam ni confirm korang akan puas hati. 

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Kami juga order chicken shawarma tapi lupa nak amik gambar. Chicken shawarma merupakan kebab arab di mana roti yg digunakan ialah roti arab dan di dalamnya ada isi ayam yang dibakar dan juga sayur ala coleslaw.


Banyak lagi menu yang ada di Dar Hadramawt ni. Dari menu untuk starter sampai lah ke dessert semua ada. 
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

Kalau korang nak beli juga produk-produk dari negara Arab seperti madu, kurma, kismis, habbatus sauda, arabic gam, garam bukit, safron, cuka delima dan macam-macam lagi, korang boleh ke Dar Hadramawt ni. Harga yang ditawarkan pun sangat berbaloi.

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang

So pada siapa yang nak cuba makan dekat sini, boleh refer alamat di bawah ni. Bawa seisi keluarga dan rakan handai menjamu di Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang ni. Tempat selesa dan service pun cepat. 

Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang
Dar Hadramawt Bandar Baru Selayang


No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤