February 2014 - Diary of Ana Suhana

Feb 16, 2014

U-Cafe

5:50 PM 0
U-Cafe
Assalamualaikum..


Malam tadi punya cerita...tekak pn isteri tetiba teringin nak makan steak..sebelum 2 bulan berpantang katanya.. pikir punya pikir nak la try makan kat Wangsa Grill by Chef Zubir.. Lepas maghrib je terus start kereta jalan menuju ke wangsa melawati..turun2 je kereta tgk org dh beratur ramai kat depan pintu masuk..yg kt dlm tue pun ada dah yang menunggu..malas nak menunggu start kereta terus ke Wangsa Walk..


Actually nie kali ke-2 kami makan kat sini.. cafe nie terletak betul2 kat sebelah pintu masuk utama Wangsa Walk.. staff kat sini semua friendly..masuk je dlm cafe, mana2 staff yang terserempak ngan kita akan menyapa dengan senyuman manis..;)


 
Cover menu..


No meja..siap de candle u olls...

Wall deco..
 

Antara menu-menu yang di sediakan:


 

 

 
 Mango blended... RM8.90..Kat sini guna buah betul bukan guna jus..so sedap sbb rasa manis buah..
 
Chocolate banana shake..RM9.90.. Yang dalam tin tue air coklat yang di shake.. pisang di potong kecik2 dan di letak kat atas cawan tue...
 
Australia tenderloin beef (300g)..RM59.90.. antara signature dish kat sini..kami request well done..daging xrasa liat tapi still kami xpuas makan sbb kami harap daging nie boleh lg lembut..

Bawah daging tue ada mash potato dan kepingan timun.. mash potato kat sini  kami suka sgt sbb lembut, creamy dan rasa padat bila masuk mulut..sedap..
 
Fire flame cajun chicken chop..RM19.90.. dua kali dtg sini 2 kali order menu nie..mmg puas hati berbanding tenderloin beef tue..ayam dia lembut sgt2..bwh ayam tue ada mash potato dan kepingan timun jugak..

English fish & chip with tartar sauce..RM29.90..rasa fish & chip nie sama mcm kat tempat lain.. xde beza even menu nie antara signature dish kat sini..



Next time nak try rice and noodles dia pulak....:)



Feb 13, 2014

Hj Sharin Low Seafood Restaurant

12:54 PM 2
Hj Sharin Low Seafood Restaurant
Assalamualaikum..


Wah pejam celik pejam celik xsangka dah 4 bln  blog nie terabai.. rasa baru macam sebulan dua je..pantas betul masa berlalu.. nampak sgt kesibukan keje yang bertali arus dari november sampai la hari nie menyebabkan kami xsedar berapa banyak masa yang dah berlalu.. nie br ada masa nak mengupdate apa2 yang patut di update.. sbb di beri  'kelonggaran' masa utk berehat sebelum bersalin dalam tempoh beberapa hari nie je lagi.. so xreti2 nak guna masa nie buat ape2 yang patut..;p

Baru2 nie kami makan2 di sebuah lagi restoran Cina muslim, Hj Sharin Low di area rumah kami di Bandar Baru Selayang... actually sebelum nie dh pernah pun rasa makanan kat restoran nie tapi di cawangan lain..xberapa nak berkenan.. tapi entah camne kali nie boleh tergerak hati lak nk cuba lg..kami makan2 makanan yang bergoreng2 je.sebab kalau nak makan ikan ala2 sweet sour ke, 3 rasa ke kami lagi prefer ke Mohd Chan Abdullah..sebab anak tekak nie dah serasi ngan makanan kat situ..dan kalau nak di bandingkan dari segi harga, rasanya Mohd Chan Abdullah lagi murah.. banyak gak beza harga dia rasanya.. 



Menu 1; Kueh Tiaw Goreng.. Simple yet nice.. RM7.00.. Kalau sape2 tak nak makan nasi boleh la mkn kueh tiaw nie..x menghampakan..

Menu 2: Nasi Daging Masan Man..RM7.50.. gravy dia rasa ala2 masam manis..daging tue rasanya di goreng dulu sbb time makan mmg rasa crunchy but still lembut.. antara menu yang menjadi pilihan kami...

Menu 3: Kueh Tiaw Sup Daging.. RM7.00.. Bagi yang nk makan makanan berkuah boleh la cuba nie..Daging lembut & sup pun sedap.. nak lgi sedap makan ngan cili potong..

Menu 4: Kong Fu Yee Mee.. RM6.00..sesetengah tue kuah dia terlalu pekat sampai rasa muak..tp yang nie kuah dia just nice..pastu mkn ngan yee mee.. kruup kraap kruup kraap bunyinye.. kami juga penah rasa mihun kantonis kat restoran nie.. kuah dia sama je ngan kong fu yee mee nie..pun sedap jugak.. licin je mihun tue lalu kat tekak nie haa...
 
Close up menu 4 kat atas nie..

Menu 5: Nasi Ayam Kong Pau..RM7.00.. Kong Pau nie nama melayunya cili kering..so dengan erti lain menu nie ayam masak cili kering.. rasa xpedas mana pun..cili kering dia mmg byk..sesuai dgn nama menu nie..
 
Dessert : Longan Seacoconut..RM4.50.. hidangan yang sangat simple tapi bila hirup rasa segar kembali...especially after makan kongfu yee mee tue... isi longan dans eacoconut pun banyak..best!!



Overall makanan kat sini memuaskan hati.. harga pun mampu milik gitu..kalau sape2 rasa nak belanja kawan2 makan boleh la bawa  makan kat sini.. total kami makan nie utk 7 orang dengan air sekali hanya RM58.90.. dalam RM8++ seorang.. ok la kan..


P/s: