IKEA - Ana Suhana

Oct 1, 2013

IKEA

Assalamualaikum..


Edisi kali nie edisi jalan2 cuci mata ke Ikea.. kot-kot terjumpa yg berkenan di hati kan.. selalu jugak g Ikea nie tp at the end, xde mende yang di beli.. padahal sebelum tue dh list ape yang patut.. tp xtau la kenapa.. nak kata xberkenan, bukan main byk barang kat Ikea tue..;p

Dan sekali lagi, hari sabtu lepas kami ke Ikea lg.. kali nie misi nak tgk kabinet dapur.. dan beberapa lg barang yg di rasakan perlu... seperti biasa, Ikea nie mmg full house sokmo.. nk cari parking pun dah satu hal..pusing punya pusing xde gak parking kosong.. last2 decide tunggu je kt tepi2 tue kot2 ade org nk keluar kan.. Alhamdulillah.. xsampai 5 minit menunggu dapat gak parking.. org yg nak keluar tue siap bg isyarat yg dia nk keluar.. mmg sportinge.. yg kelakarnya, lepas baik punya parking, kereta sebelah pun keluar jugak...tp xde org pun nk masuk..haha..padahal dekat gilerrr ngan pintu masuk tue..

Yang best kat Ikea nie, kita boleh dpt kan idea nak hias rumah.. dr sekecik2 rumah ke sebesar2 alam.. semua boleh.. dari pinggan mangkuk, karpet, cadar, katil, meja sisi, meja makan, barangan utk tandas etc semua ada.. pilih je mana yg berkenan.. tp satu la, mmg penat berjalan.. tue yg bila berhenti kat satu2 tempat tue kalau ada je kerusi/sofa/katil, confirm tumpang duduk.. bukan main selesa la rasanya.. bila nak sambung jalan, bukan main bercinta lg.. nak sgt jalan kan, nie makan dia.. haha..




Deko utk ruang beranda...

Deko ruang tamu...
Ruang makan yang simple dan smart..
Antara set kitchen cabinet yang di pamerkan..
Yg nie utk 'restroom'.. copy paste kat page ikea je nie..
Banyak lagi dekorasi utk ruang tamu, bilik, dapur, dan sebagainya yang pasti jadi pilihan.. 
Harga plak ikut je bajet anda.. semua ada... Senang cerita, kalau rasa dah tau barang ape nak beli, g je link nie http://www.ikea.com/my/en/ .. tgk je mana berkenan.. harga semua ada.. 

At the end..kami hanya beli...
Meja sisi...RM29.90..last year RM39.90.. yg penting ringan..senang nak alih...
Alas kaki..non-slip..RM3.90.. beli la 3 keping...
Wall cabinet...1 door..RM90..
Wall cabinet..2 doors..RM150..
Mirror cabinet utk 'restroom'..RM85..
TV bracket.. RM129..moveable..nk tgk dr mana2 sisi pun boleh..


Next item nk beli cabinet nie.. under Fyndig series..


Worktop..RM85


Cabinet with 1 door...RM150..


Cabinet with 2 doors...RM190..

Ingatkan nak makan2 kat Ikea, tapi manusia melimpah ruah kat food court Ikea tue..yg masuk semua mencari kerusi2 kosong..alamatnya cancel la mkn kat Ikea nie.. Jalan la kaki ke The Curve lak.. Ingta nak makan Kenny Rogers, skali tgh renovate plak.. last2 kami makan The Chicken Rice Shop (TCRS) jer..



Yang nie saje nak tunjuk meatball yang kami makan time g Ikea last time.. banyak dan puas hati..rm10 utk 10 ketul..

Yang nie apple pie..sgt manis..dan rasa kayu manis sgt kuat.. harga xingat lak berapa..hehe

Haa yg nie baru betol TCRS punya menu..



Set Double Delight utk 2 org..RM36.99.. nasi 2, regular pai tee, Ipoh bean sprout, honey BBQ chicken, roasted personal portion, tofu with oyster sauce, soft drink 2..

Roasted personal portion....

All time  fav..pai tee..

Ala carte..Prime Honey BBQ Chicken Noodles..RM10.50..

Add on..kerabu mangga..RM7.99.. kalau ala carte..RM9..

Time mula2 masuk kerja, almost evey week kami akan makan kat sini.. kena ngan selera kami kot..tp lama2 naik muak..terus cari port baru plak..hehe..



Sampai sini je la bebelan kali nie... ketemu di lain entri yaa...


Daaa................


p/s:

Waktu operasi Ikea:
Isnin-Khamis : 0930-2200

Jumaat-Ahad/ Cuti Umum/Cuti Perayaan : 0930-2300

Waktu Operasi Restoran Ikea:
Isnin-Khamis : 0930-2130

Jumaat-Ahad/ Cuti Umum/Cuti Perayaan : 0900-2230
Sarapan : 0900-1100





~TAMMAT~




6 comments:

  1. wah.. meatballs ikea. hm.. :) singgah sini ye dear

    ReplyDelete
  2. liza licha.. tue skali je kami dpt merasa.. xtau la ble boleh rasa lg.. penuh je ikea tue..hehe

    ReplyDelete
  3. pergi Ikea bleh gelap mata wooo..hu3..apa2 pun meatball tu mmg mengiurkan..laparrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..tau xpe bro..semua nk d telek..
      Meatball tue nk dptkn dia kena beratur pjg cm keretapi..hehe

      Delete
  4. Selalu klu g ikea beli tpware ttup ijau tu ngn mkan meatball.. Hihi

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤