Flora Kafe AmpWalk - Diary of Ana Suhana

Sep 26, 2013

Flora Kafe AmpWalk



Flora Kafe Ampwalk | Sempena birthday en suami khamis lepas, pn isteri telah mengeheret en suami ke dinner ala2 candle light gitu di Flora Kafe Ampwalk.. en suami mmg xde idea pun psl candle light nie..sbb every year juz keluar mkn je...1st time u olls bercandle light dinner nie.. en suami at first malu2 kucing sbb dia bkn jenis 'romantik' katanya... pn isteri pun tumpang malu sebenarnya..tp dh byr kan, redah je...selamat time kami dtg ade lg couple yg dtg dlu... so xla nak rasa malu sgt.. 

FKA nie terletak di Jalan Ampang bersebelahan dengan Sucasa Hotel..parking jgn risau sbb kita boleh parking dlm bangunan AmpWalk tue..sekali msk RM3.50...boleh dpt RM1 je if ada cop FKA.. selalunya FKA akan tanya parking kat mana dan mereka akan minta kita tiket parking tue..

Untuk dinner kali ni pn isteri amik set dinner makanan melayu utk 2 org yg bernilai RM100.. mula2 rasa mcm mahal, tp bila dh mkn mmg rasa berbaloi..portion dia sgt byk..utk 4 org punya makan.. tp d best part is kalau xhabis pekerja FKA akan tanya samada nk tapau atau x...utk deko meja tue FKA caj RM50.. kira ok la.. 4 tahun sekali..haha..ayat nk sedapkan hati..demi suami tercinta kononnya...sementara tunggu makanan sampai..kameraman mmg di sediakan..so dun worry if terlupa nk bw kamera...Dekorasi di FKA..sgt cantik..owner dia ada perniagaan andaman..so no wonder kedai nie sgt cantik dgn bunga2 sini sana..

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk - 5 jenis masakan + 1 dessert... semua sedap dan cukup rasa.. mmg puas hati...

Flora Kafe AmpWalk
1. Kailan ikan masin...

Flora Kafe AmpWalk
2. Asam pedas melaka/johor....

Flora Kafe AmpWalk
3. Daging masak kicap...

Flora Kafe AmpWalk
4. Ayam gorang cili hijau...  5.udang masak sambal... xde gambar sbb time mkn br smpai..tgn dh kotor mls nk pegang hp..

Flora Kafe AmpWalk
Dessert : Bubur kacang hijau.. just nice..xterlalu manis dan berlemak..

Flora Kafe AmpWalk
Time lepak2 after makan...kek pun smpai..kek nie order kat Secret Resipi dpn FKA nie je.. time dtg mula2 byr booking terus byr tuk kek nie..juz tulis tarikh dinner dan nk tulis apa..senang je..

Flora Kafe AmpWalk
Bergambar lg..muka kekenyangan...
Flora Kafe AmpWalk
Gambar bersama restaurant manager..sgt peramah.. kesemua staff kat sini mg terbaik..nk booking cr je Mell nie...


Jgn tak tau kami repeat kali ke dua dlm masa seminggu..kali nie walk in je sbb nk order ala cart..

Flora Kafe AmpWalk
kami order epal asam boi...RM9.50/segelas..kat bwh tue ade rasa sirap..sedap...

Flora Kafe AmpWalk
Asam laksa...RM10.50..as usual boleh makan 2 org.. at d end kami surrender sbb kepedasan..haha..

Flora Kafe AmpWalk
Meehun sup...RM10.50  sedap..terasa rempah2 yg di gunakan..next time kalau dtg lg en suami dh kata nk order nie lg..

Flora Kafe AmpWalk
Dessert kami share puding karamel..RM10..agak mahal..(x,x)

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk




Berminat nak cuba???

Official FB : https://www.facebook.com/florakafeampwalk?fref=ts

Alamat  : Lot G.02-06 Ground Floor, The AmpWalk, 218 Jalan Ampang, 50450 KL


Telefon : 603-2161-8010/ 017-3024112 (Mell)  (Call terlebih dahulu sebelum dtg)

Waktu Operasi : 1000-230
                 


~TAMMAT~

9 comments:

  1. cantiknya deco kafe tu.. mood romantik :) hehe.. nnti boleh la pergi try kat sana pulak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik sgt.. mcm2 function boleh buat kat situ.. call dlu b4 dtg tau..;)

      Delete
  2. pergh..romatik abis tu..mmg lawa hiasan dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. romantika de amor...sekali sekala bro.. hehe

      Delete
  3. Kak, saya nak tanya total untuk budget for birthday celebration yang akak buat ni berapa semuanya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg akk g nie..dinner set for 2 person is RM100..tambah caj deko rm50..total rm150..;)

      Delete
  4. Replies
    1. mahal memang mahal sis. sekali sekala boleh la. hehe

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤