BreadTies

Assalamualaikum..


Sesi makan2 kali ini sekali lagi bersempena promosi di  http://www.groupon.my/ .. Kali ini kami ke restoran halal di Taman Melawati, Kuala Lumpur.. Promosi kali ini:

  • Meal for 2 people for RM28 instead of RM59.60 (only RM14 per person)
  • Meal for 4 people for RM48 instead of RM119.20 (only RM12 per person)
**  Minuman harga lain.. tak termasuk dalam promosi di atas...


BreadTies adalah sebuah kedai roti berkonsepkan cafe.. Terletak sebaris dengan Damai Service Hospital, Taman Melawati.. agak tersorok bagi yang tak familiar dengan kawasan tue.. 










 Main course yang menjadi pilihan:


Black pepper chicken served with steamed vegetables and mashed potatoes.. sos black pepper dia sedap dan ayam pun lembut..

Peri-peri chicken.. Sos dia ada rasa ala-ala sos ayam percik yang di permodenkan.. sedap dan ade rasa tersendiri.. homemade mashed potatoes tue bila makan dengan sos peri-peri tue memang sedap.. suka sgt2..

BreadTies Cheese Burger with beef patty.. homemade burger.. tebal dan sedap..

Prosperity beef burger.. pun sama..tebal dan sedap.. boleh di jadikan substitute kepada burger bakar.


Harga setiap menu di atas ialah RM18.90..


Dessert pula kami pilih :


Creme Brulle..RM5.90.. puding caramel dengan gaya tersendiri.. salah satu dessert yang bakal menjadi fav...

Nutella french toast.. RM6.90.. simple..boleh buat sendir kat rumah.. ;p

Scones with butter and jam.. RM7.90.. scones tue dah di belah di tengah2..dalam tue ada kismis..rasa dia tawar..sbb tue kena mkn dengan butter dan jam yg di sediakan..

Peanut butter and caramelised banana sandwich..RM6.90..manis, manis dan manis...lemak hanya di tengah2 roti sbb ade peanut butter..

Minuman pulak:


Strawberri Banana Smoothie..RM9.50.. sedap...

Choc banana smoothie..RM9.50.. lemak manis di sukai ramai..

Sunset Lagoon..RM8.50.. masam-masam manis..






Kalau di kira harga  individual : RM130.70 / 3 person = RM43.60

Promosi Groupon                        : RM75.50 / 3 person  = RM25.20

Jumlah penjimatan                     : RM55.20 / 3 person = RM18.40


Sekian terima kasih..



~TAMMAT~

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

6 comments:

  1. setakat ni tak pernah beli lagi kat groupon. cuma purchase utk spa je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami selalu beli tuk makan2 dan mne2 pakej hotel yg murah..so far xpernah rse menyesal lg..hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. cmtue boleh la bli kupon kat Groupon kalau ade lg.. berbaloi gak la..patut cuba lepas nie..;)

      Delete
  3. terbaik..ada kelas gitu

    p/s :dh tukar nama ek..okey la ni..hampir xcam tadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar nama immediately after di tegur..hehe...tq bro..;)

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤