September 2013 - Diary of Ana Suhana

Sep 27, 2013

Rock Salt Grill & Coffee

4:25 PM 5
Rock Salt Grill & Coffee
Assalamualaikum..


Hari ini makan-makan bersempena utk meraikan hari terakhir seorang rakan sepejabat kami.. memandangkan xde farewell party dari management, so kami decide nk belanja dia lunch.. pikir punya pikir, akhirnya kami ke Rock Salt Grill & Coffee di Aeon AU2.. sebuah restoran Arab / Pakistan.. Pelbagai menu yang di sajikan.. Nak tau lebih lanjut menu2 yang ada sila la klik link nie.. http://www.rocksaltgrill.com.my/index.html



Bergambar itu wajib..
Kitchen bar view...
Antara ruang santai yang di sediakan.. Berat kot nk gerakkan sofa nie..
Lagi satu ruang makan kat sini..
Set A - Chicken kebab..RM19.50..kebab nie rasa ala2 otak2 tp terasa pedas dan masinnya..

Set D - Peshawari Chicken Karahi.. RM17.50..  peshawari chicken nie bak kata pekerja kat sini rasa cam ayam masak merah tapi xpedas.. bila kami rasa xpun rasa ayam masak merah tue.. rasa dia mmg xpedas, ade rasa tomato, kentang dan at the end ada rasa lengkuas/halia..

Set A- Chicken and lamb kebab..RM19.50.. set nie boleh pilih sama ada nak nasi atau naan...

Set A - Grill chicken.. RM19.50..haaa yang nie la naan tue.. mmg sedap dan agak rangup..ada sesame seed lagi..portion ayam yg kami dpt sgt besar..mmg xhbs..siap tapau lg..


Set C- Chicken mandi.. nasi dia sedap..sama seperti rasa nasi arab yang lain.. ayam pun lembut...semua set di atas ada segelas air oren/coke dan salad.. cuma kalau ada kuah kari / sup mesti lg sedap..


Dessert 1- Tiramisu Mille Crepe.. RM9.50..rasa tiramisu mmg kuat..sedap jugak..
Dessert 2- Vanilla Mille Crepe..RM9.50..belum makan dah bau manis crepe nie..bau manis mcm bau gula2 kapas..sedap dan kami sgt suka...
Creme Brulee..RM9.50..gula hangus dia dh terlebih hangus dan terasa pahit..tp sedap jugak..



Muka happy dpt makan.. dan pn isteri dah semakin mengembang nampaknye..huhu


Akhir sekali, kepada Husna Nida.. we wish u all d best.. may u success in ur next step and future as well.. keep in touch.. tq and sorry for everything...


She is in grey shawl...

Rock Salt Grill & Coffee

Alamat :  AEON AU2 Setiawangsa, 
                 Lot G30 & G35, 
                 Ground Foor, No. 6 Jalan Taman Setiawangsa,  
                 Jalan 37/56, AU2 Taman Keramat,
                 50450 Kuala Lumpur

Telefon  :  +603 4266 6532 

Waktu Operasi : 1000-2230 setiap hari 




~TAMMAT~





Sep 26, 2013

Flora Kafe AmpWalk

12:12 PM 9
Flora Kafe AmpWalk


Flora Kafe Ampwalk | Sempena birthday en suami khamis lepas, pn isteri telah mengeheret en suami ke dinner ala2 candle light gitu di Flora Kafe Ampwalk.. en suami mmg xde idea pun psl candle light nie..sbb every year juz keluar mkn je...1st time u olls bercandle light dinner nie.. en suami at first malu2 kucing sbb dia bkn jenis 'romantik' katanya... pn isteri pun tumpang malu sebenarnya..tp dh byr kan, redah je...selamat time kami dtg ade lg couple yg dtg dlu... so xla nak rasa malu sgt.. 

FKA nie terletak di Jalan Ampang bersebelahan dengan Sucasa Hotel..parking jgn risau sbb kita boleh parking dlm bangunan AmpWalk tue..sekali msk RM3.50...boleh dpt RM1 je if ada cop FKA.. selalunya FKA akan tanya parking kat mana dan mereka akan minta kita tiket parking tue..

Untuk dinner kali ni pn isteri amik set dinner makanan melayu utk 2 org yg bernilai RM100.. mula2 rasa mcm mahal, tp bila dh mkn mmg rasa berbaloi..portion dia sgt byk..utk 4 org punya makan.. tp d best part is kalau xhabis pekerja FKA akan tanya samada nk tapau atau x...utk deko meja tue FKA caj RM50.. kira ok la.. 4 tahun sekali..haha..ayat nk sedapkan hati..demi suami tercinta kononnya...sementara tunggu makanan sampai..kameraman mmg di sediakan..so dun worry if terlupa nk bw kamera...Dekorasi di FKA..sgt cantik..owner dia ada perniagaan andaman..so no wonder kedai nie sgt cantik dgn bunga2 sini sana..

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk - 5 jenis masakan + 1 dessert... semua sedap dan cukup rasa.. mmg puas hati...

Flora Kafe AmpWalk
1. Kailan ikan masin...

Flora Kafe AmpWalk
2. Asam pedas melaka/johor....

Flora Kafe AmpWalk
3. Daging masak kicap...

Flora Kafe AmpWalk
4. Ayam gorang cili hijau...  5.udang masak sambal... xde gambar sbb time mkn br smpai..tgn dh kotor mls nk pegang hp..

Flora Kafe AmpWalk
Dessert : Bubur kacang hijau.. just nice..xterlalu manis dan berlemak..

Flora Kafe AmpWalk
Time lepak2 after makan...kek pun smpai..kek nie order kat Secret Resipi dpn FKA nie je.. time dtg mula2 byr booking terus byr tuk kek nie..juz tulis tarikh dinner dan nk tulis apa..senang je..

Flora Kafe AmpWalk
Bergambar lg..muka kekenyangan...
Flora Kafe AmpWalk
Gambar bersama restaurant manager..sgt peramah.. kesemua staff kat sini mg terbaik..nk booking cr je Mell nie...


Jgn tak tau kami repeat kali ke dua dlm masa seminggu..kali nie walk in je sbb nk order ala cart..

Flora Kafe AmpWalk
kami order epal asam boi...RM9.50/segelas..kat bwh tue ade rasa sirap..sedap...

Flora Kafe AmpWalk
Asam laksa...RM10.50..as usual boleh makan 2 org.. at d end kami surrender sbb kepedasan..haha..

Flora Kafe AmpWalk
Meehun sup...RM10.50  sedap..terasa rempah2 yg di gunakan..next time kalau dtg lg en suami dh kata nk order nie lg..

Flora Kafe AmpWalk
Dessert kami share puding karamel..RM10..agak mahal..(x,x)

Flora Kafe AmpWalk
Flora Kafe AmpWalk




Berminat nak cuba???

Official FB : https://www.facebook.com/florakafeampwalk?fref=ts

Alamat  : Lot G.02-06 Ground Floor, The AmpWalk, 218 Jalan Ampang, 50450 KL


Telefon : 603-2161-8010/ 017-3024112 (Mell)  (Call terlebih dahulu sebelum dtg)

Waktu Operasi : 1000-230
                 


~TAMMAT~

Sep 19, 2013

BreadTies

10:52 AM 7
BreadTies
Assalamualaikum..


Sesi makan2 kali ini sekali lagi bersempena promosi di  http://www.groupon.my/ .. Kali ini kami ke restoran halal di Taman Melawati, Kuala Lumpur.. Promosi kali ini:

  • Meal for 2 people for RM28 instead of RM59.60 (only RM14 per person)
  • Meal for 4 people for RM48 instead of RM119.20 (only RM12 per person)
**  Minuman harga lain.. tak termasuk dalam promosi di atas...


BreadTies adalah sebuah kedai roti berkonsepkan cafe.. Terletak sebaris dengan Damai Service Hospital, Taman Melawati.. agak tersorok bagi yang tak familiar dengan kawasan tue.. 










 Main course yang menjadi pilihan:


Black pepper chicken served with steamed vegetables and mashed potatoes.. sos black pepper dia sedap dan ayam pun lembut..

Peri-peri chicken.. Sos dia ada rasa ala-ala sos ayam percik yang di permodenkan.. sedap dan ade rasa tersendiri.. homemade mashed potatoes tue bila makan dengan sos peri-peri tue memang sedap.. suka sgt2..

BreadTies Cheese Burger with beef patty.. homemade burger.. tebal dan sedap..

Prosperity beef burger.. pun sama..tebal dan sedap.. boleh di jadikan substitute kepada burger bakar.


Harga setiap menu di atas ialah RM18.90..


Dessert pula kami pilih :


Creme Brulle..RM5.90.. puding caramel dengan gaya tersendiri.. salah satu dessert yang bakal menjadi fav...

Nutella french toast.. RM6.90.. simple..boleh buat sendir kat rumah.. ;p

Scones with butter and jam.. RM7.90.. scones tue dah di belah di tengah2..dalam tue ada kismis..rasa dia tawar..sbb tue kena mkn dengan butter dan jam yg di sediakan..

Peanut butter and caramelised banana sandwich..RM6.90..manis, manis dan manis...lemak hanya di tengah2 roti sbb ade peanut butter..

Minuman pulak:


Strawberri Banana Smoothie..RM9.50.. sedap...

Choc banana smoothie..RM9.50.. lemak manis di sukai ramai..

Sunset Lagoon..RM8.50.. masam-masam manis..






Kalau di kira harga  individual : RM130.70 / 3 person = RM43.60

Promosi Groupon                        : RM75.50 / 3 person  = RM25.20

Jumlah penjimatan                     : RM55.20 / 3 person = RM18.40


Sekian terima kasih..



~TAMMAT~