Blue Coral Aquarium

Assalamualaikum..

Hari minggu kembali lg
Hari utk buat semua aktiviti
Mula dari pepagi hari
Sampai terbenam matahari

Haa jawab cik kiah jawab..

Hari minggu hari bersuka ria
Bersuka ria dengan keluarga
Jom kita g KL Tower
Tgk ikan dan naik menara.

 Amacam ley challenge Abon Jawa x?? Hahai..

Ok straight to the point, this time kami bergedik santai di Blue Coral KL Tower.. G cuci2 mata tgk ikan2 yg berwarna-warni.. Kupon cam biasa beli kat Groupon.. 5 tiket for rm30.. Klu walk in time nie tgh promosi rm11/person.. Harga biasa rm18.. semua harga tue harga tuk My Kad holder a.k.a warganegara saja ok!!!


Blue Coral nie xbesar mana pun..klu xasyik duk menelek ikan satu2, dlm 5 minit dh hbs tawaf.. so kami pun telek la satu2 ikan yg ada kat situ.. snap2 pic tuk tatapan hari kemudian.. nak bg berbaloi ngan $$ dia tue.. walaupun harga kami tue dh cukup murah.. haha..

KL Tower, im coming... arrrghhh... gila sakai..
Nie model yg xberbayar..
 












Nemooooooooo....

Yg nie ktrg gelarkan dia Ikan Muka Sedey...;p



Yg nie Ikan Parking.. baik punya landing..
 

Star fish yg malas nk gerak.. huhu..


Hbs je tawaf aquarium tue, kami bercadang nak la nek menara KL tue.. dh sampai kat kaunter, boleh plak 2 org makhluk tue xbawa MYKad..  Last2 CANCEL!

Bila dekat2, br nampak KL Tower nie gemuk rupanya.. $%#@!(&^

Menghiburkan hati yang lara..
  

So nk rawat hati yg rawan tue kami shoot terus ke Pavilion utk sesi jalan2 cr makan.. Puas duk telek kedai2 makan yg de kt situ, akhirnya The Manhattan Fish Market juga jd pilihan.. Org time kami sampai penuh sepenuh2nya.. kne tggu 2 minit utk drg cr kan tempat kami.. dpt2 kat hujung area kitchen drg.. pe ley buat, hantam saja la labu.. 







Kami semua order fish n chip dia.. Cuma Maria order pasta.. tp lupa nk snap pic sbb dh geram sgt..hehe


Kat kedai nie, too bad to say. but  the reality is they are so slow.. berkumpul ramai2 kat dpn kaunter  xtau buat ape.. makanan yg dh siap kt kitchen window tue dh dekat sejuk xde org nk p hantar.. dh la tue makanan yg kami order.. xke ley naik suhu badan di buatnya..


So cara nk cooldown kan suhu td kita makan frozen yogurt dr J.Co.. mmg we olls taste ok..  next time harus beli lg.. 

Yg nie for single..rm6.90..
Donut oh donut.. 1dz rm 23.90..;)


So bila perut dh kenyang, bayangan bantal mula melambai2.. byr tiket parking, tekan paddle minyak laju2, vrroommm menderum blk umah.. lg2 la tgh hujan kan, mmg mengalu2kan dan menyempurnakan niat zzzzzz tue.. 




~TAMMAT~




 

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

1 comment:

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤