Sakura Crystal - Ana Suhana

Feb 20, 2013

Sakura Crystal

Assalamualaikum..

Entri makan2 kali nie sempena farewell sorang staff kat opis kami + small reunion ngan ex2 staff kat sini.. (Yup kami satu opis tp lain2 dept)..Puas duk pikir nak makan kat ne..mcm2 tempat dah suggest, last2 kat Sakura Crystal nie gak jd pilihan..padahal setiap kali lalu xpenah lak rasa nak singgah.. 

Yg kami pergi nie kat Taman Melawati..dari MRR2 dah boleh nampak SC nie..senang je..lg satu kat KL Festival City..tp yg tue kecik jer...klu nak bw ramai2 better g kat Melawati nie..konsep dia open air..so rse sejuk je sentiasa..decoration dia pun cantik..klu nk bw family dinner kat sini pun ok jer..service dia pun boleh tahan la..




Giler bapak besar kipas nie..boleh buat sangkut org kot..;p
Suka tgk lampu2 nie..comey..

 

D ladies in d house..
Bajet cun la buat gaya cmtue..?? Haaa nie ex-satff tue..

Nie dia org yang di rai..muka hepi je..tp dlm hati we olls xtau kan..;(


Ok cukup berposing tue..now its time to reveal d menu..mostly kami order western..(tue pun yg slalu di order kat mane2 pun)..so far rasa makanan dia memuaskan hati..xde la rse xberbaloi ngan harga dia..rse xcukup nak tambah lagi ade kot..;)

Kek nie khas d bawa oleh org yg nak berhenti tue..cm terbalik je kan..haha..

Yg nie air banana milkshake & mocha blended..
yg nie kat sini drg pgl ice milo erupt..klu kat tempat lain ade yg pgl milo dinosor, milo tabur etc..
Shark fin soup..serious bkn taste kami..rasa dia hanyir sgt2..xley nak lalu kat tekak nie langsung..
Claypot Yee Mee..kuah dia pekat dan isi pun banyak..antara favoret menu customer kat sini..
Klu xsilap yg nie lamb chop wt black pepper souce..
Yg nie dory fish..klu xsilap ada garlic bread skali..rse dia agak sedap..boleh la kalau rasa2 nk cuba..
Chic chop in d house.. isi ayam dia pun tebal..kulit dia rse rangup2..sedap..
Yg nie semua pun tau kan..;p
Garlic Bread..yg nie biasa2 jer..xde beza pun ngan kt tempat lain..
Yg nie peneman garlic bread td tue..mushroom soup..

Harga tuk 11 org makan ialah...




So average sorang makan dlm rm30..ok kan???? 


Sebelum balik after almost 2.5 hour merempat kat situ, kita gediks2 ngan En Camera dulu ok..




Kuat Makan vs Kaki Jalan..;)
Gud luck big bro..




~TAMMAT~

1 comment:

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤