MBG Fruit Shop - Blog by Ana Suhana

Feb 24, 2013

MBG Fruit Shop

Assalamualaikum..

Lately nie, keinginan nak makan buah2an semakin menjadi..bkn ape, duk asyik makan western food je..lemak2 dari western food tue confirm2 la melekat dengan jayanya kat dlm badan yang dh sedia berlemak nie..haha..so dgn tiba2 kesedaran akan kepentingan makan buah2an dan sayur2an datang mendadak..bajet nk eliminate those fat la kan...;p

Kalau dulu boleh je pesan kat mak suh beli buah2an nie kat pasar borong, tp skrg bila Cik Esah dah xboleh nak merempit, pandai2la ko cari sendiri..but we can consider ourselves as lucky cz a friend of us introduce buah2an kat http://www.mbg.com.my/MBG/ nie..kalau dulu duk lalu depan MBG nie haram nak singgah tp kini pantang sebut Wangsa Walk mesti MBG nie yang terbayang dlm kepale otak nie...

MBG..Money Back Guarantee..menarik je slogan dia kan..tp so far xpenah lg wang yang dilaburkan di MBG dikembalikn kpd kami..sbb buah2an dia semua elok..kalau duk kat kiosk MBG tue boleh rambang mata..semua cm nak beli..tp peti ais pun tumpang MIL punya..so kne la sedar2kan diri tue..hehe..

Kat MBG nie bkn je jual buah2an segar secara kilo, dia juga de jual buah2an yang di potong dlm paket2 kecik..selain tue, air buah pun de..ori u ollss..no ice and water added...100% fruit juice..mesti cuba tau..

Psst psst..pic nie sume amik dr google tau..;)



Macam2 ada..pilih saja yg mana berkenan...


Kami dah beli CG nie..sgt2 manis and seedless..tp xpuas makan sbb cinonit (kecik) sgt...

td sempat sambar ini buah..from Eqypt je yg mampu..satu kotak rm6.90..3 kotak rm20..yg dr korea satu kotak rm16.90..
Buah2 dlm bekas cmnie pun ade..haa rojak pun ade wokey!!!

Jeli jelian pun ade u olls...
Pure fruit juice...
Haa nie menu tuk fruit juice..pilih yg mne anda nak. semua ade khasiat tersendiri..
haa yg nie je pic ori dari kami..yg purple tue mix of dragon fruit and apple..yg lg satu tue mix of apple and grape..both taste yummy..so what's ur choice???
 



~TAMMAT~

1 comment:

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤