Aquaria KLCC - Blog by Ana Suhana

Feb 12, 2013

Aquaria KLCC

Assalamualaikum..

Memandangkan cuti raya cina berakhir hari nie, kami cadang nak jalan2 kat sekitar KL tuk spend time berdua..mula2 cadang nak ke Muzium 3D di I-city, tp bila pikir sure jam NKVE nnti cz org dh mula blk ke KL so kami pilih ke Aquaria KLCC..dh 28 tahun hidup kat KL nie xpenah lg masuk kat sini lg kot..APTB...

Tiket berharga RM38 utk warganegara Malaysia (mesti tunjuk Mycard anda)..kalau x RM50 rasanya.. Mula2 kami beratur panjang nk beli tiket..maklumlah public school + holiday..selautan manusia berkumpul kat KLCC tue..Tiba2 petugas kat Aquaria tue buat annoucement bg sesapa yang nak byr guna kad kredit boleh pergi ke lg satu kaunter..so kami pun apa lg, bergerak pantas ke kaunter yang di maksudkan tue..dan mmg best sbb xramai yang beratur..time2 nie la baru nak rasa ada bgs nya guna kredit card..;)


Muka 2 org yang bajet kanak2 riang excited nak masuk Aquaria..;p
Agak jauh kot nak jalan masuk ke Aquaria nie..
i'm Gorgeous??? wow..;p
Kusyuk mencari binatang dlm kaca tue..binatang2 kat cnie sume hebat dlm bab penyamaran ok!!

D water rat..very d chubby..cute sgt..(tgn kat bahu mata kat ats)..
Butterflies' specimen...
Old school turtle..xbergerak2 langsung..hebat memang hebat..

Ulau melingkau di atas pagau..pagau?? whatever...
Kekenyangan atau kemengantukan sahabat kita tue???
i wish i can swim freely like a fish..Naaa....
Pening?? Kami pun..ikan2 nie xreti nak duduk diam..ahaks,,
Jeng jeng jeng... sila tahan nafas...(motif???)..
We luv this pic so much...hhhmmm....beautiful maria...
En Hubby suh buat peace cmnie...so fine!!!
Ooooooooooooooo........hoiiiii...
Harap maaf..pic nie xbesh sbb si datin pari nie laju nau bergerak..byk appointment katanya..
Waahhhh....sy sgt teruja...

Ape nama ntah mende alah nie../*#^-?./>..
Si penggoda yang menggatalkan..sexy kan???
Pameran ular2 yang telah di awet...nie kat tempat menunggu sementara ahli keluarga beratur membeli tiket..
Dalam masa kurang dr sejam kami dah hbs ronda dlm Aquaria tue..rasa cm kejap dan xberbaloi ngan harga dia..mungkin sebab org ramai sgt..so xbrp nk enjoy kot..tp kagum gak la cz de srg customer tue dah 3x dtg msk Aquaria nie..dr Penang lg..dush dush dush..satu penangan yang hebat bg kami yang baru sekali je msk nie..so moral of d story, kena dtg lagi next time..mybe weekdays...;)

Sebelum keluar, pengunjung akan melalui kedai cenderamata yang menjual pelbagai barangan utk kenang2an..so pada spe yang berminat boleh beli yang mana berkenan..kami xbeli pape pun..kenangan kami hanya pic2 yang sempat d snap nie...



Car accessories...2 boyfriends?? OMG...







U know what your prob is???
Comeynye........turtle tue....
Selesai je keluar dari Aquaria tue kami bajet nak la jejalan jap kat taman KLCC tue..kat sini ramai gila kot org duk ber 'sunbath' sambil berpiknik di atas rumput2 yang menghijau tue..kebanyakkan nye orang Arab, Indonesia dan Bangladesh..minat sungguh drg kat KLCC..;)




Cantiknye KLCC tue...di tambah dengan langit membiru..awan memutih..Subhanallah...;)



~TAMMAT`

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤