February 2013 - Diary of Ana Suhana

Feb 24, 2013

MBG Fruit Shop

11:02 PM 1
MBG Fruit Shop
Assalamualaikum..

Lately nie, keinginan nak makan buah2an semakin menjadi..bkn ape, duk asyik makan western food je..lemak2 dari western food tue confirm2 la melekat dengan jayanya kat dlm badan yang dh sedia berlemak nie..haha..so dgn tiba2 kesedaran akan kepentingan makan buah2an dan sayur2an datang mendadak..bajet nk eliminate those fat la kan...;p

Kalau dulu boleh je pesan kat mak suh beli buah2an nie kat pasar borong, tp skrg bila Cik Esah dah xboleh nak merempit, pandai2la ko cari sendiri..but we can consider ourselves as lucky cz a friend of us introduce buah2an kat http://www.mbg.com.my/MBG/ nie..kalau dulu duk lalu depan MBG nie haram nak singgah tp kini pantang sebut Wangsa Walk mesti MBG nie yang terbayang dlm kepale otak nie...

MBG..Money Back Guarantee..menarik je slogan dia kan..tp so far xpenah lg wang yang dilaburkan di MBG dikembalikn kpd kami..sbb buah2an dia semua elok..kalau duk kat kiosk MBG tue boleh rambang mata..semua cm nak beli..tp peti ais pun tumpang MIL punya..so kne la sedar2kan diri tue..hehe..

Kat MBG nie bkn je jual buah2an segar secara kilo, dia juga de jual buah2an yang di potong dlm paket2 kecik..selain tue, air buah pun de..ori u ollss..no ice and water added...100% fruit juice..mesti cuba tau..

Psst psst..pic nie sume amik dr google tau..;)



Macam2 ada..pilih saja yg mana berkenan...


Kami dah beli CG nie..sgt2 manis and seedless..tp xpuas makan sbb cinonit (kecik) sgt...

td sempat sambar ini buah..from Eqypt je yg mampu..satu kotak rm6.90..3 kotak rm20..yg dr korea satu kotak rm16.90..
Buah2 dlm bekas cmnie pun ade..haa rojak pun ade wokey!!!

Jeli jelian pun ade u olls...
Pure fruit juice...
Haa nie menu tuk fruit juice..pilih yg mne anda nak. semua ade khasiat tersendiri..
haa yg nie je pic ori dari kami..yg purple tue mix of dragon fruit and apple..yg lg satu tue mix of apple and grape..both taste yummy..so what's ur choice???
 



~TAMMAT~

Feb 20, 2013

Sakura Crystal

8:19 PM 1
Sakura Crystal
Assalamualaikum..

Entri makan2 kali nie sempena farewell sorang staff kat opis kami + small reunion ngan ex2 staff kat sini.. (Yup kami satu opis tp lain2 dept)..Puas duk pikir nak makan kat ne..mcm2 tempat dah suggest, last2 kat Sakura Crystal nie gak jd pilihan..padahal setiap kali lalu xpenah lak rasa nak singgah.. 

Yg kami pergi nie kat Taman Melawati..dari MRR2 dah boleh nampak SC nie..senang je..lg satu kat KL Festival City..tp yg tue kecik jer...klu nak bw ramai2 better g kat Melawati nie..konsep dia open air..so rse sejuk je sentiasa..decoration dia pun cantik..klu nk bw family dinner kat sini pun ok jer..service dia pun boleh tahan la..




Giler bapak besar kipas nie..boleh buat sangkut org kot..;p
Suka tgk lampu2 nie..comey..

 

D ladies in d house..
Bajet cun la buat gaya cmtue..?? Haaa nie ex-satff tue..

Nie dia org yang di rai..muka hepi je..tp dlm hati we olls xtau kan..;(


Ok cukup berposing tue..now its time to reveal d menu..mostly kami order western..(tue pun yg slalu di order kat mane2 pun)..so far rasa makanan dia memuaskan hati..xde la rse xberbaloi ngan harga dia..rse xcukup nak tambah lagi ade kot..;)

Kek nie khas d bawa oleh org yg nak berhenti tue..cm terbalik je kan..haha..

Yg nie air banana milkshake & mocha blended..
yg nie kat sini drg pgl ice milo erupt..klu kat tempat lain ade yg pgl milo dinosor, milo tabur etc..
Shark fin soup..serious bkn taste kami..rasa dia hanyir sgt2..xley nak lalu kat tekak nie langsung..
Claypot Yee Mee..kuah dia pekat dan isi pun banyak..antara favoret menu customer kat sini..
Klu xsilap yg nie lamb chop wt black pepper souce..
Yg nie dory fish..klu xsilap ada garlic bread skali..rse dia agak sedap..boleh la kalau rasa2 nk cuba..
Chic chop in d house.. isi ayam dia pun tebal..kulit dia rse rangup2..sedap..
Yg nie semua pun tau kan..;p
Garlic Bread..yg nie biasa2 jer..xde beza pun ngan kt tempat lain..
Yg nie peneman garlic bread td tue..mushroom soup..

Harga tuk 11 org makan ialah...




So average sorang makan dlm rm30..ok kan???? 


Sebelum balik after almost 2.5 hour merempat kat situ, kita gediks2 ngan En Camera dulu ok..




Kuat Makan vs Kaki Jalan..;)
Gud luck big bro..




~TAMMAT~

Feb 17, 2013

Trick Art Museum

8:05 PM 5
Trick Art Museum
Assalamualaikum..


Utk entri kali kami nak share trip mak enons ke muzium 3D di I-city.. dgr cam menarik kan???

Tapi sebelum tue, kami pekena dulu laksa dan ais cendul kaw kaw kat deretan kedai sebelum masuk ke I-city tue..


Laksa dan ais cendol.. laksa dia we tell u mmg sedap gler..kuah dia mak ai pekat sgt2..memang terasa ikan dia tue..wajib singgah next time..
Eh..cam kenal je papan hijau tue???? ;p
Menahan kesejukan gigi...hehe
Penuh kenikmatan nampak brader....;p
Laksa dia sedap hingga menjilat bibir ok!! Xcaya g la singgah sini..
Sekumpulan makcik2 jawa..riuh bercerita..hehe..
Lupa lak nak bgtau harga dia.. Laksa tue semangkuk rm3.50 jer.. Cendul lak..klu yang biasa rm1.50..letak pulut jd rm1.80..letak tapai rm2.00.. murah je kan..

Sebelum msk ke muzium 3D tue,kami jalan2 jap kat sekitar I-city tue..





Last time aku g akhir tahun lps,mende alah nie xde lg..



Lokasi muzium tue terletak di bangunan belakang bangunan Old Town White Coffee..Kalau dh sampai kat I-city tue confirm2 krg akan nampak Old Town tue.. Tiket masuk murah je..rm5/person.. waktu operasi kalau hari biasa dr 11pg ke 11mlm..kalau weekend dia extend sampai ke 2 pg..cool rite?? Pe lg tunggu jom layan gambar2 kt trick art museum tue..


Buai laju2..smpai pokok sena..apa dlm baju..sampai kasut terbang kt sana..;p
Ada bakat rupanya...(mata kt atas tangan kat dada)..
OMG...pls..this is Malaysia ok!!
Time nie mmg hover sgt..semua org pandang kot..ish ish ish..
Alice is going to her wonderland..;)
Kaki vandalisme rupanya...
Ape kes budak bertiga nie..xcukup2 membakau darah gamaknya...
Kembar xseiras..sama tp xserupa..
Yang insong mata kaji semarihem...
Nie kes salah baca  mentera time buka pintu td.. hbs ranap semua..
Haa nie mesti tgh skodeng aigo yang terlondeh pender dia td kan..haha...






Oh my hero..my savior..
Apakah???
Ala tomey tomey..pang kang br tau..


























Jalan elok ada xnk gne..jalan sedepa kayu beluti jugak yg nk di hadapnya..
.
.
.
.
.

Dah xde pic nk upload...

So far tue je yang ade kat dlm muzium tue..sejam lebih jugak la kami kat dalam tue..padahal 2 tingkat je kot..

Kebetulan mlm yg kami pergi tue ade sambutan Gong Xi Fa Cai..di rasmikan oleh MB Selangor..so ade la persembahan bunga api..giler cantik kot..terpegun kami tgk..pembetulan..bkn kami je tau..semua org yg de kat situ ok..(we olls bkn jakun yer)









So tue je tuk entri kali nie..sampai ketemu di entri akan dtg..ok???

p/s: hhmmm next time nak g mne plak erk????




~TAMMAT~