Wadi Al-Nile - Ana Suhana

Jan 13, 2013

Wadi Al-Nile

Assalamualaikum readers..

Wadi Al-Nile nie merupakan restoran arab kegemaran kami..kalau dulu Sabak jadi pilihan, tp skrg cinta sudah beralih arah..bknnya apa, Sabak tue terlalu ramai org..padat sepadat2nya..rasa xboleh nak bernafas rasanya..kat Wadi Al-Nile nie rasa tenang sikit..parking pun byk..yang penting dekat sgt dengan pejabat kami..lgpun bagi kami rasa nasi arab tue lebih kurang sama je..

Bila makan atau tapau makanan dekat sini, setiap pembelian bernilai rm30 ke ats akan dpt 1 cop..dpt 8 cop jer, next makan akan dapat rm30 free..so far kami dh redeem 3 kad..so boleh bygkan berapa byk kami menchubbykan badan kt sini... Sampaikan owner restoran nie pun dah kenal kami..;p

Kat mana erk restoran nie??? Haa kalau readers semua nak tau, restoran nie terletak di Platinum Walk bersebelahan KL Festival City..so lepas isi perut tue boleh la cuci2 mata plak..

Menu yang selalu kami order ialah chicken hanith..ayam dia sgt2lah lembut..sampai tulang ayam tue pun kalau tergigit sikit..we tell u,berderai terus..silap hari bulan boleh tertelan terus..haha..punyalah lembut dan empuk..lamb dia pun lembut..so xde istilah daging liat la kat sini..

Selain tue kami selalu jugak order caramel puding dia..rasa lemak2 manis gitu..lemak puding tue rasa macam susu tepung pun ade..must try ok!!

Bila makan kat sini, portion dia sgt la byk..so bila kami nak hilangkan rasa muak tue kami akan order air mint tea..sekali rasa pasti nak lg..rasa sgt melegakan la kononnya..haha..

So untuk malam tadi, ini antara menu2 yang kami order..check it out..


Tue bahagian dapur dia..
Ruang makan sebelah dalam yang berhawa dingin..
Mula2 boleh la senyum meleret..bila dah xlarat, senyum ke mana, leret ke mana..;p
 
Besday man..
 

Menu2 yang di sediakan..ikut kuantiti yang kita nak..
Antara pencuci mulut yang ado..
Hanith chicken..family set..rm38/set..5-7 orang punya makan..
Sos di perbuat dari cili blended dgn tomato..rasa pedas2 sejuk..haa cmne tue?? kuah dia kuah dhal..
Baqlawah..isi dia kacang kuda kalau xsilap..dihidangkan sejuk..sedap tau..kena cuba juga yang nie..rm10/4ketul..tetiba rasa mahal la plak..
Kebab Sawarma Special..rm8..kalau yang biasa rm6 jer..isi ayam+sayuran..
Ini Mulawah bread..sgt besar..rm4..yang kecik rm3..cicah ngan kuah dhal pun sedap..
Arabic Salad..rm8..timun + tomato+olive oil..rasa masam2..yang nie kawan dia roti kat atas tue..

Caramel..xsilap rm5..
Muak la tue..,;p
Mint Tea large size..rm8..boleh refill air..gula isi sendiri..ikut selera masing2..
Serbuk tea+mint utk buat kat rumah sambil nonton..;p

Total semua malam td untuk 7 orang makan rm125.40 including service tax..average rm17 seorang..what say u??


Our 4th reward card..;)
Complete..to redeem soon..



~TAMMAT~

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤