Mango Chili


Assalamualaikum readers..

 
Entri kali nie kami nak share pasal makanan kat Mango Chili di Wangsa Walk.. kedai masakan Thai.. Kedai nie terletak di tingkat bawah, sederet dengan kedai Each A Cup..

Memandangkan kami datang time lunch hour hari Jumaat, of course la full house u olls.. Kedai Mango Chili nie kecik je..boleh muat agak2 dalam 50 orang sekali datang.. so bila dah full house, keadaan nampak sgt la padat dan sesak.. silap hari bulan boleh berlanggar punggung..haha.. Lepas tue plak, nak di jadikan cerita, pelayan yang amik order kami tue xfaham bahasa melayu.. bila kami skiping london pun sama..(x,x)..puas la buat gaya nak bagi faham..tp haram nak faham..kdg2 terpikir gak macam mana majikan dia boleh amik org macam tue keje.. hanya tau amik order je..bila tanya sikit mula la xfhm..but what to do?? haha..

Kita ignore je kes kedai dan pelayan td tue.. bukan kenyang perut pun..;p Kita fokus kat makanan dia plak.. So untuk lunch time, Mango Chili nie ada menyediakan beberapa set menu.. tapi semua berasakan nasi ok tuan2 dan puan2..nasi putih+kerabu mangga + pilihan (phad prik ayam/daging atau Thai grilled chicken atau black pepper beef atau ayam masak curry atau etc).. harga dalam rm9.90-rm10.50.. tapi air kira lain ok!!! xtermasuk dalam set td tue..

Mari belajar bahasa Thai..chog-dee..;p
Antara menu ala carte yang ada..

Haa nie la dia set untuk lunch...
Air air air...

Nie makanan yang kami order dari set lunch tue..

Chicken cashew nut..kalau xsilap..rasa dia manis2 sikit..sedap jugak..
Chicken phad prik..ok jugak..kerabu mangga dia menambah selera utk terus mengunyah..hehe
Thai Grilled Chicken..ayam dia sedap cuma xcukup masak..;(
Bab nie xbest sikit..cawan dah la sopek..lepas tue warna cawan tue dah berkerak..terpaksa la minum air panas nie pakai straw..;p
  

So overall rasa dia memuaskan hati..portion pulak banyak..jenuh nak hbs kan kot..kalau yang tengah berdiet tue, memang hancur la diet plan tue..hehe.. sapa yang betul2 tgh kebulur tue, amat la sesuai datang singgah kat sini..insyaAllah berbaloi...


 
~TAMMAT~


Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤