January 2013 - Diary of Ana Suhana

Jan 31, 2013

Kenny Rogers

7:25 PM 1
Kenny Rogers
Assalamualaikum..

Kenny Rogers roaster..healthy food.. less fat..less salt..less calories..

Sempena nak raikan sorang budak opis yang dah nak berhenti, so kami decide makan kat sini je.. sebenarnya kehabisan idea nak bawa g makan mana..tp ok ape kan KR nie.. sedap dan berkhasiat kot..;)

Macam biasa KR kat KL Festival City nie xberapa nak ramai..so masa nak menunggu tue xla lama.. senang citer cepat sampai cepat makan cepat balik..;)



Harap maaf kalau xbley nak nampak pape..

Antara side dish yang ada..boleh pilih mana2 utk 3 dish..




Sebab kami ada KR card dan makan pada hari Rabu, set nie kami free 1..;)


Pilih jangan xpilih..


Ida dak gedik (blue one)..tq 4 being one of our group members..;)
Muka nak excited...



Sempat lagi kot...semua yang lalu mesti nak pandang..rasa glamor plak u olls..haha..

Bajet Couple of d year..

1,2,3,4...motif??
 
~TAMMAT~

Jan 29, 2013

Sweetree

9:48 PM 1
Sweetree
Assalamualaikum..


Kali nie saja je nak kongsi gambar2 time kami g makan kat restoran Korea di Ampang awal tahun lepas.. Yes memang citer dah lapuk tapi kesah pulak we all..haha..

Malas nak tulis panjang2..layan kan je la apo yang ado nie haa..

Ala tomey2...
 Hiasan restoran di tingkat atas..


Satu2 nye tangga yang ada..
Buai laju2..sampai negeri Korea..jom tgk menu..harga belakang kira..;p.
Satu2 nya pokok yang boleh survive dalam bangunan..
Ruangan bergosip turut di sediakan...
Sudut mengenal bahasa Korea..
 


Bukan kenal pun gambar2 tue..eksen je lebey..
Orang kata kalau nak wangi kena duk dalam taman bunga..

Haa yang kat bawah nie plak makanan yang ada kat situ..nama2 makanan tue memang sah la xhengat dah..

Yang nie appetizer dia..
Yang nie je ingt..fish n chip..
Yang nie nasi putih ngan masakan ala2 phad prik..agak sedap..
Xtau ape mende nie..;(

Yang nie perencah2 yang di beri..pelik2 kot..
Yang nie sushi kot..sumpah xley masuk dalam tekak nie..cmno nak g korea haa..
Haa yang nie special sikit..Owner restoran nie buat demo kat ktrg tentang gula2 zaman dahulu kala..He's so friendly..
Ok tuan2/puan2, masukkan sikit demi sedikit ye..jgn nak gelojoh ok..
Minta2 la jd..klu x, hilang kemachoan aku..
Tara...gula2 brown sugar..pahit2 manis..terbaik..

Sekian terima kasih...


~TAMMAT~ 

Jan 27, 2013

The Cabin

9:24 PM 1
The Cabin
Assalamualaikum..


Jalan-jalan cari makan,
Cari makan di malam minggu,
Dah orang nak belanja kami makan,
Ape lagi nak di tunggu..

Idea asal nak g makan Burger Bakar & Kukus (BKK) kat Damansara Damai.. Tup tup elok je nak U-turn kat BBK tue, haaa amik ko..dari jauh dah nampak orang beratur kaw-kaw punya..yang beratur sambil duduk pun ada..CANCEL!!!!

Dari Damansara Damai kami ke Taman Melawati..Mencari The Cabin.. The Cabin nie dgr citer penah masuk JJCM.. Lokasi The Cabin nie agak tersorok dan kelam sikit.. So kena pandai2 cari..

Kat sini nak order or bayar kena g kat kaunter..erti kata lain, xkan ade pelayan nak datang amik order krg..

Antara menu yang ada ialah set burger bakar, chicken chop, fish n chip, pasta, mushroom soup, makanan bergoreng pun ada..tp kami diberitahu yang goreng2 tue hanya sampai bulan 1 nie je..after tue menu tue akan di ganti dengan sizzling..yang tinggal hanya nasi goreng cina je kalau xsilap.. So tepuk dada buka wallet tanya selera..


Close on Monday..
Sumber : Google
Screen besar tuk layan drama sebabak...
Dapur dan kaunter berkonsepkan cabin..
Ala malu2 plak dia..;p
Pembuka selera..bandung float..gabungan air bandung+ice cream soda + vanila ice cream...
Chicken Chop wif black pepper sauce..
Beef burger wif pringles...
Nie chicken burger..sama je macam beef burger..
Fish n chip wif french fries, thousand island and mayonaise.

Overall makanan dia biasa2 je..chicken chop dan fish n chip dia lebih tepung dari isi..tp burger dia agak sedap.. daging dia terasa berjus ditambah dengan kepedasan black pepper sauce.. Bab harga agak berpatutan..Total 5 orang makan dalam rm51.30..so average rm10 seorang..masih dalam bajet lagi..alhamdulillah..



~TAMMAT~

Austin Chase

2:00 AM 1
Austin Chase
Assalamualaikum...


Makan...makan...dan makan...
Kami memang kaki makan..nak diet konon tp makan tetap xnak kalah..
Kali nie kami ke Austin Chase di The Intermark, Jalan Tun Razak dengan member2 opis..

AC nie ada kat  4 tempat..  1st Subang Mall, Plaza Shah Alam, Queensby Mall dan juga Subang Skypark.. Kat Wangsa Walk sudah bungkus ok!!!

Makan2 kat sini kami guna kupon dari Groupon.. beli kupon pada harga rm18 untuk beli makanan dan minuman berharga rm40..so jimat rm12..korang semua g la subscribe Groupon tue..xrugi pun.. (eh yang tetiba jadi promoter Groupon nie dah kenapa??? )

Berbalik pada cerita tadi.. Kami sampai kat situ dalam pukul 6.15 ptg..Masuk2 je Intermark nie, kami rasa macam kawasan di langgar garuda..orang boleh kira dengan jari jer..kedai2 pulak byk yang tutup..xtau la kenapa.. kedai2 makan yang ada pun xramai customer.. lepas tue kami perasan ada hotel rupa2nya..so memang patut la xramai org..faham x?? kalau faham kasi angguk itu kepala..kalau x, sila proceed to next paragraph ok!!!..

AC nie terletak di tingkat 1.. betul2 sebelah escalator.. xde kedai pun..dia konsep open kiosk.. time kami dtg tue xde org pun..so lega la.. bila bgtau bro kt AC tue kami ade 12 org, terus muka dia berubah..tapi kami xde la syak pape..after susun meja semua, bro tue cadang supaya kami order dulu sementara nak tunggu geng2 yang lain dtg.. untuk info semua, AC kat Intermark nie xde kitchen..so menu yang ada hanya la sandwich and spagheti je..yang goreng2 semua xde..agak kecewa la gak..tp xpela..xkan nak ke subang plak..xsanggup mak dik non..

Dalam 10 minit tue geng2 semua dah sampai.. kami nye makanan td tue xsampai lagi pun..so geng2 nie pun ade la masa nak tgk menu2 tuk di pilih.. 15 minit kemudian makanan yang kami pesan td pun sampai..malangnya geng2 kami yang lain tue xde org nak amik order depa..kami perasan ada 3 staff kat situ..bila kami pgl yang sorang tue, dia macam xreti nak ckp..dia suruh tunggu bro td tue..bro tue kami tgk dia la yang amik order, dia la yang masak, dia la yang key in order semua la..yang sorang tue just hantar makanan je..yang lagi sorang tue xtau pe function dia..haha..tunggu punya tunggu xsampai2 lg.. member ada yang dah panas bontot..30 minit kemudian baru la bro tue datang amik order..tue pun macam dah kelam kabut sangat..kesian pun ada tp nak buat macam mana..customer is always rite... ye ke??? 

Bab order dah selesai..bab yang nak tunggu makanan sampai tue plak satu hal..bayangkan, member2 siap dah balik dari solat Maghrib siap bergilir2 pun makanan xsmpai lagi..u olls bayangkan la berapa lama we olls tunggu..bila dah sampai makanan, silap la plak..lagi la hangin member2 tue semua..siap macam nak bergaduh..yang dah tarik muka pun ada..haha..tapi at d end, semua chill balik..saja je buat gempak tue..

Time kami nak bayar tue, bro tue duk minta maaf xhenti2..kesian lak kami.. dia kata dia mmg dah ready nak kena maki ngan kami semua.. sampai macam tue sekali kot.. dia kata equipment kat situ kecik je.. selalu yang datang 2-3 orang je..lepas tue jarak antara customer dalam setengah jam..so xla terasa kelam kabut..so bila kami dtg sekali gus macam pasukan bola sepak, berpeluh dia.. bila kami pikir balik, ada betul gak.. tapi for future sake, AC nie kena la improve performance drg tue.. supaya image xterjejas..xbegitu kwn2???

Haaa nak tau ape kami buat dan mentekedarah kat AC nie?? Jom scroll mouse tue cepat2 ke bawah... 

Welcome to AC..
AC next chubby model..ahaks..
Sambil2 makan sambil2 nonton..cerita pe ntah..






Seattle's Club..best seller..rm19.90..take time nak hbs kan mende nie..dalam tue ada 3 slices chicken, 3 slices turkey, cheese, vege.. sedap dan puas hati..must try ok!!!

Chicken Tikka..ala2 Indian food..pedas skit..rm14.90..
Spaghetti Carbonara..rm15.90..yang nie biasa je..kat tempat lain lg sedap kot..
Pe ntah nama mende nie..rasa rempah dia terlalu kuat..so membantutkan sikit selera makan tue..rm17.90..



Yang nie pastries yang kami pilih..range dia dalam rm4.50-rm9.90..






Sekarang kek plak..kek setiap satu harga dia rm12.90..kalah SR u olls.. 

Oreo cheese cake kalau xsilap..rasa dia biasa jer..so xtry pun xrugi kot..
Tiramisu..not bad..
Chocolate cake..we like it..rasa pahit2 coklat tue masih ada..


Antara air yang kami pesan lak...

Iced Cappuccino..pahit giler..kena letak air gula extra..rm14..

Strawberry o'berries..manis tahap potong kaki..rasa cam ubat pun ada..rm17..
Hazelnut Latte vs Mocha Latte..rm15 & rm16..
Iced Caramel Latte..rm18..


Ada byk lagi menu makanan dan minuman kat AC nie..cer tgk menu2 nie..







 

 At d end..

Muka kenyang dapat makan free..hehe
Muka puas dapat hbskan sandwish besar..
bye bye...

~TAMMAT~