Tempat Menarik di Pahang : Felda Residence - Blog by Ana Suhana

Dec 25, 2012

Tempat Menarik di Pahang : Felda Residence

Assalamualaikum readers..

JAP Group of Companies family day..
2h1m..
F.O.C.. save bajet ok!!

Family day / dinner adalah antara aktiviti tahunan yang diadakan.. tahun nie, memandangkan semua staff aware psl kesihatan, semua berpakat utk adakan family day menggantikan aktiviti makan malam.. at least keluar la skit peluh tue kan..

Office kami chartered bas kat sini  http://felcratravels.blogspot.com/  .. tapi kami naik kereta sebab balik nak kena rush ke Langkawi pulak..hamboi jalan xhengat dunia.. tp xpe, org sponsor kan.. kata bajet ciput so kalau dah free tue xreti2 lagi ke..hehe..kami bertolak awal dari bas sebab bajet nak riki jalan..

Jarak dari setapak ke tekam dalam 2.5 jam.. jauh xjauh la kan.. dari karak semua ok..tp bila masuk ke jalan kecil ke tempat tue agak membosankan.. dengan jalan sehala.. lori2 besar kiri kanan jalan.. susah nk cepat.. bunyi mcm gelojoh je kan.. mcm la lari tempat tue.. huahuahua..

Sementara nak tunggu bas sampai, kami jalan2 kat sekitar tempat tue.. we tell u, buah rambutan tgh masak ranum bergayut2 atas pokok sambil melambai2 ke arah kami.. super geram tgk rambutan yang kemerah2 tue.. staff felda tue kata boleh je nak makan.. as long pokok tue xbertag nama org/syarikat.. apa lagi, pucuk di cita ulam mendatang.. ngap ngap dan terus ngap.. tapi ada je pokok yang buah dia xlekang dan xmanis..kena rajin2 try and error ok!!

Goodies bag for all..
Tengah tunggu bas.. muka ngantuk ada.. muka bosan ada.. muka lapar pun ada..






Queen bed di bahagian bawah..sekali dengan toilet..
2 single beds di bahagian atas..ade tv skali..


Jalan-jalan amik angin..
Nie baru satu pokok..beratus2 lagi ada kat sini..


Ketibaan VVIP..


Aktiviti pertama kami petang tue ialah telematch.. di bahagikan kepada 4 kumpulan.. semua game di sediakan oleh pihak residence.. so kami hanya main je sampai lebam..

Malam pulak ada game ala2 jungle treaking.. tapi x sampai masuk hutan pun.. just cari nama tempat di kawasan tue berdasarkan klu2 yang di beri..

Esoknye pulak ada flying fox.. lepas tue penyampaian hadiah.. dan seterusnya C.A.L.I.B.U.T...












Berakit-rakit ke hulu..berendam-rendam bila pecah..
Cuak kebebey...1st timer kot..
Perarakan orang berhias..haha














Overall family day tue semua berjalan dengan lancar..semua staff pun enjoy..balik office masing2 claim cabutan bertuah yang dorang dapat..ada yang dapat steamer..ade yang dapat bookshelf/set pinggan mangkuk/barangan kraftangan/iron/etc.. grand price dapat oven..yang bertuah Kak Zie..tahniah..rezeki tue kak..




So readers yang tengah cari tempat utk family day ke, family gathering ke..boleh la datang kat sini.. lari sikit dari kesibukan KL.. kalau nak survey2 dulu boleh la tekan link nie  http://www.feldatravel.com.my/

So sampai sini je dulu celoteh kali nie.. Sampai ketemu di entry yang lain..

~TAMMAT~ 

 


No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤