Bukit Cerakah

Assalamualaikum readers..

Misi untuk menguruskan badan begitu berkobar2 dalam diri kami.. bila berat dah berjaya turun sikit, maka semangat utk meneruskan misi tue bertambah2 la lagi kan.. pantang terlintas idea nak turunkan berat mesti kami nak buat.. so kami decide nak bersukan..kasi keluar sikit peluh..kalau duk diet je tp xbersukan, no point gak kan.. pikir punya pikir, tetiba terlintas nak berbasikal.. tempat yang plg dekat--> Bukit Cerakah.. terus call adik2 & drg pun ok so jln je la.. 

Mula2 ingt nak pergi pagi..byk la masa kat sana nanti..tp tetiba hujan la pulak..kena la postpond ke petang.. lepas lunch semua kami terus gerak ke sana..dari selayang ke s.alam dalam sejam la jugak..ingt2 lupa jalan ke sana..tapi redah je la..

Akhirnya kami sampai juga dalam pukul 3.30..rupa2nya tempat tue tutup pukul 5...so kami ada masa 1.5 jam je..apa la sgt boleh buat..terus cari tempat sewa basikal.. harga sewa basikal boleh la rujuk kat gambar2 di bawah nie yer...

Bila dah mula berbasikal, 1.5 jam yang kami mula2 ingat sekejap la sgt tue kan jd sangat2 lama... penat dia jgn la cakap..terutama bila naik bukit.. gila penat.. gila sakit kaki.. gila kentang..haha.. ada satu masa tue rasa cam nak pengsan sebab kehausan tahap gaban..selamat kat Skytrex tue ada jual air..kalau x, xtau la nak cakap macam mana.. kalau nak teroka semua kawasan kat situ, 1 hari xkan sempat.. so next time wajib datang lagi..nak ronda2 kawasan lain plak..xmo dah naik basikal..hahaha


Lai lai lai..
Murah je kan..




 









Sumbody help me..haha
Amik ko ubat..nak berbasikal lg kan..











Ini je yang sempat kami snap sepanjang 1.5 jam kat sana..ingat nak pergi tengok rumah2 yang boleh disewa utk future activity tapi xkesampaian..rumah 4 musim pun xdapat masuk sebab cari xjumpa..dush dush dush..

So pada sesiapa yang nak beriadah, boleh la datang sini..kalau xnk berbasikal, boleh naik tram yang di sediakan..kaki xsakit..tekak pun xhaus..hehe..

p/s: oh lupa nak bgtau..fi masuk seorang rm3 jer.. 


~TAMMAT~

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

No comments:

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤