Tempat Menarik di Pahang : Bukit Tinggi

Assalamualaikum readers..

Terletak hanya 45 minit jer dari rumah kami.. dah lama teringin nak pergi tempat nie.. kalau Genting boleh pergi, xkan la Bukit Tinggi yang lagi bawah dari Genting xboleh pergi ye dak??? Malu wei, kawan2 semua dah pergi.. camne nak ngaku org KL kalau xpenah sampai sini lagi..haha

Kami decide pergi balik hari jer..satu sebab bajet ciput..dengar cerita semua harga kat atas tue mencekik darah.. lagi satu, 45minit je jarak.. lagi baik tido kat rumah sendiri.. best kot..ada bantal busyukk..haha..

Dari Karak straight jer sampai nampak exit Bukit Tinggi..senang bai tue..hehe.. bayaran masuk sebanyak  rm12 seorang..bayar kat pondok pak guard..lepas tue straight je sampai la nampak Colmar Tropicale.. Time kami sampai nie dalam pukul 9 lebih, tapi org xramai sgt..so senang nak bergambar..

Pemandangan di sepanjang jalan menuju ke Colmar Tropicale..
Amacam..rasa cam kat oversea kan??
Di bahagian bawah..
Miss yang garang..tp tetap cun..




This city is belong to me..d only me..hehe











Lif di sediakan bagi sesiapa yang nak simpan kalori..hehe
Pemandangan dari atas menara..


Nak sampai kat sini boleh naik tram yang di sediakan..free je..
Konichiwa.. Watashinonamaeha suhana desu..


Watashitachi no ie e yƍkoso..
Chomellll...


Snap je yang mampu..;p




Kami parking kereta kat atas building nie..
So itu je la yang dapat kami kongsikan kali nie.. pada sesiapa yang xpenah lagi sampai kat sini, kalau ada masa terluang boleh la datang ke sini..

Oh lupa nak bgtau..kat Bukit Tinggi nie xsejuk pun..sejuk lagi Genting..so xperlu la nak pakai baju sejuk bulu2 tue ok..

~TAMMAT~

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

1 comment:

Uyul Rosli said...

Dah lama nak ke Bukit Tinggi. Huwarghh bila laa dapat pergi ekkk.
Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤