July 2011 - Ana Suhana

Jul 9, 2011

Tempat Menarik di Pahang : De Rhu Beach Resort

7:31 PM 3
Tempat Menarik di Pahang : De Rhu Beach Resort
Assalamualaikum readers..

Destinasi pertama selepas berkahwin.




Memandangkan keluarga belah isteri xpenah lg menjejakkan kaki ke sana, so kami decide bawa drg skali. Bajet utk memeriahkan suasana, padahal suasana dah sememangnya ribut. Sbb nak senang control semua org, kami menyewa kereta dari sime darby rent a car.. alhamdulillah dpt harga staff sbb ade kwn keje dekat situ..sewa sehari kalau xsilap RM350/hari..minyak jimat bawa sgt la selesa (tgk lak harga dia berapa..haha)..


Starex babe..manyak syok maa..rasa cm org kaya jap..


Tempat pertama yang di tuju ialah kemaman.. misi utama mencari sata dan kepok lekor..  namun malangnya, terlupa nk snap gambar kepok lekor dan sata tue sbb rasa keterujaan yang teramat sgt (padahal perut dah kebulur tahap gaban..mkn punya mkn tau2 dh hbs)..papepun layan la pic yang mana sempat ok..





Welcome to Negeri Penyu..


Amik je gambar belinye tidak..;p
Kat KL pun ade ok!!!


Akhirnya smpai juga kami di De Rhu Beach Resort..Alhamdulillah..
Kami amik 2 superior room (connecting room) included breakfast for 4 person (2 person/room).
Rate sebilik dalam RM150++ sebilik..So semlm je kami kt cnie..
So jom layan pic yang sempat d snap..






The Room.. credit to Agoda.com..
Taman utk kanak-kanak..


Renovation in progress..



Mangga next pin-up..hehe
Laut kt belakang hotel jer..

Hasrat nak mandi laut xkesampaian sbb tgk air laut tue pun dah scary ok!!..so celup2 kaki je..
Damai je tgk pemandangan laut tue...tp kedamaian tue agak terganggu sbb byk sampah y bersepah2  d tepi2 laut.. agak2 kalau pelancong tgk ape perception drg erk???

The next day, sblm blk KL kami singgah kat teluk cempedak..alang-alang dah lalu kan..bila lg nk sampai sini..byk sourvenir yang di jual untuk tanda kenangan atau sbg cenderahati kpd sedara-mara atau sahabat handai..tapi sama kes macam kepok leko tue, kami lupa nak snap pic.. Nie je la yang ado..


Laut utk mandi manda..




Itu saja la utk entry pertama kami.. harap ok la yer..


~TAMMAT~